Nabeschouwing Sporting CP - Vitória Guimarães (3-0) || Primeira Liga 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Sporting CP het zaterdag 5 november 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Vitória Guimarães. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Vitória Guimarães live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Vitória Guimarães (3-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Vitória Guimarães is onder leiding van scheidsrechter Manuel Mota geëindigd in een 3-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor A. Freitas van Vitória SC. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 26e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel in de eerste helft, na 34 minuten was het P. Porro die Sporting CP op een 1-0 voorsprong zette. In de 40e werd de voorsprong voor Sporting CP verdubbeld dankzij een doelpunt van H. Morita.

In de 55e minuut volgde een derde treffer van Sporting CP, waarmee M. Edwards zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Mota, waardoor Sporting CP dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Vitória Guimarães 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Vitória Guimarães teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor H. Morita Sporting CP
17' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor A. Freitas Vitória SC
26' Tweede gele kaart Vitória SC Tweede gele kaart voor A. Freitas Vitória SC
33' Wissel Sporting CP Wissel M. Edwards voor F. Nazinho Sporting CP
33' Wissel Vitória SC Wissel R. Ogawa voor N. Luz Vitória SC
34' Doelpunt Sporting CP Doelpunt P. Porro met assist van M. Reis Sporting CP 1-0
40' Doelpunt Sporting CP Doelpunt H. Morita met assist van M. Edwards Sporting CP 2-0
46' Wissel Sporting CP Wissel Rochinha voor H. Morita Sporting CP
50' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor T. Silva Vitória SC
52' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor I. Bamba Vitória SC
55' Doelpunt Sporting CP Doelpunt M. Edwards met assist van Goncalo Inacio Sporting CP 3-0
62' Wissel Vitória SC Wissel Jota II voor M. Johnston Vitória SC
62' Wissel Vitória SC Wissel A. Silva voor Anderson Vitória SC
62' Wissel Vitória SC Wissel D. Silva voor T. Silva Vitória SC
64' Wissel Sporting CP Wissel Trincao voor P. Porro Sporting CP
64' Wissel Sporting CP Wissel S. Alexandropoulos voor M. Ugarte Sporting CP
64' Wissel Sporting CP Wissel J. St. Juste voor S. Coates Sporting CP
66' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor Andre Vitória SC
80' Wissel Vitória SC Wissel B. Gaspar voor Ze Carlos Vitória SC
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Vitória Guimarães
Opstellingen Sporting CP - Vitória Guimarães
De opstellingen van Sporting CP en Vitória Guimarães zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Vitória Guimarães zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Vitória Guimarães

Sporting CP en Vitória Guimarães treffen elkaar in de 12e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Vitória Guimarães in de Primeira Liga vond plaats op 19 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Vitória Guimarães slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 18
Winst Vitória Guimarães 4
Gelijkspel 8
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 6e positie staat, terwijl we Vitória Guimarães terugvinden op de 4e plaats.