Nabeschouwing Tondela - Sporting CP (1-3) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Tondela het zaterdag 9 april 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio João Cardoso in Tondela.

Via de Tondela - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tondela - Sporting CP (1-3)

Het Primeira Liga duel tussen Tondela en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 1-3 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door G. Inacio, waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Sarabia op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Sporting CP vervolgens op 0-3. Het was P. Sarabia die vanaf 11 meter wist te scoren in de 69e minuut.

Na 71 minuten deed J. Hernando iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Tondela werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Tondela echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Sporting CP.

LIVE Tondela - Sporting CP 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tondela - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Tondela Gele kaart voor J. Boselli Tondela
29' Doelpunt Sporting CP Doelpunt G. Inacio Sporting CP 0-1
33' Doelpunt Sporting CP Doelpunt P. Sarabia met assist van Pedro Goncalves Sporting CP 0-2
50' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Reis Sporting CP
52' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor A. Adan Sporting CP
52' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Pedro Augusto Tondela
56' Wissel Sporting CP Wissel D. Braganca voor M. Ugarte Sporting CP
60' Wissel Tondela Wissel D. Dos Anjos voor J. Boselli Tondela
66' Wissel Tondela Wissel T. Dantas voor R. Barbosa Tondela
66' Wissel Tondela Wissel J. Pedro voor I. Undabarrena Tondela
68' Gele kaart Tondela Gele kaart voor J. Pedro Tondela
69' Penalty Sporting CP Penalty P. Sarabia Sporting CP 0-3
71' Doelpunt Tondela Doelpunt J. Hernando met assist van T. Dantas Tondela 1-3
72' Wissel Sporting CP Wissel Tabata voor Pedro Goncalves Sporting CP
72' Wissel Sporting CP Wissel R. Esgaio voor P. Porro Sporting CP
72' Wissel Sporting CP Wissel R. Vinagre voor G. Inacio Sporting CP
87' Wissel Tondela Wissel M. Lacava voor S. Agra Tondela
87' Wissel Tondela Wissel S. DAlmeida voor Pedro Augusto Tondela
91' Wissel Sporting CP Wissel R. Ribeiro voor M. Edwards Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Tondela - Sporting CP
Opstellingen Tondela - Sporting CP
De opstellingen van Tondela en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tondela gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Tondela - Sporting CP

Tondela en Sporting CP treffen elkaar in de 29e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tondela en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 28 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 8 keer wist de ploeg van Tondela te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Tondela. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Tondela 2
Winst Sporting CP 8
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tondela op een 16e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 2e plaats.