Nabeschouwing Arouca - Boavista (2-1) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 14 april 2024 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Arouca het zondag 14 april 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Boavista. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Arouca in Arouca.

Via de Arouca - Boavista live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arouca - Boavista (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Arouca en Boavista is onder leiding van scheidsrechter Carlos André Fernandes Macedo geëindigd in een 2-1 overwinning voor Arouca. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 24e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Cristo van Arouca via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 30 minuten was het Rafa Mujica  die Arouca op een 1-0 voorsprong zette. In de 35e minuut moest Boavista verder met een man minder nadat Jorge Couto een rode kaart had gekregen.

In de 39e werd de voorsprong vergroot toen Arouca via een doelpunt van Weverson op 2-0 kwam te staan. In de 42e minuut moest Boavista verder met een man minder, nadat Seba Pérez  een tweede gele kaart kreeg. Na 50 minuten was het Cristo van Arouca de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 1-0 bleef. In de 47e minuut bracht Boavista de spanning terug in de wedstrijd nadat Robson Bambu de aansluitingstreffer maakte: 2-1.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Carlos André Fernandes Macedo, waardoor Arouca dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Arouca - Boavista 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arouca - Boavista teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' VAR: Afgekeurd doelpunt Cristo Afgekeurd doelpunt vanwege hands Cristo Arouca
24' Penalty gemist Arouca Penalty gemist Cristo Cristo Arouca
30' Doelpunt Arouca Doelpunt Rafa Mujica  Arouca 1-0
34' Gele kaart Arouca Gele kaart voor David Simão  Arouca
34' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Seba Pérez  Boavista
35' Rode kaart Boavista Rode kaart voor Jorge Couto Boavista
39' Doelpunt Arouca Doelpunt Weverson met assist van Cristo Arouca 2-0
42' Tweede gele kaart Boavista Tweede gele kaart voor Seba Pérez  Boavista
50' Penalty gemist Arouca Penalty gemist Cristo Cristo Arouca
46' Wissel Boavista Wissel Joel Silva voor Miguel Reisinho Boavista
46' Wissel Boavista Wissel Luís dos Santos voor Filipe Ferreira Boavista
47' Doelpunt Boavista Doelpunt Robson Bambu met assist van Salvador Agra Boavista 2-1
52' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Weverson Arouca
59' Rafa Mujica  Arouca
65' Wissel Arouca Wissel Eboue Kouassi voor David Simão  Arouca
72' Wissel Arouca Wissel Bogdan Milovanov voor Tiago Esgaio Arouca
79' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Salvador Agra Boavista
81' Wissel Arouca Wissel Uri Busquets voor Cristo Arouca
81' Wissel Arouca Wissel Miguel Puche voor Jason Arouca
82' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Javi Montero Arouca
86' Wissel Boavista Wissel Bruno Lourenço voor Salvador Agra Boavista
90' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Rodrigo Abascal Boavista
Video hoogtepunten en samenvatting Arouca - Boavista
Opstellingen Arouca - Boavista
De opstellingen van Arouca en Boavista zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arouca gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Boavista zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Arouca - Boavista

Arouca en Boavista treffen elkaar in de 29e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos André Fernandes Macedo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arouca en Boavista in de Primeira Liga vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arouca. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Boavista favoriet. 5 keer wist de ploeg van Arouca te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Arouca. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Arouca 3
Winst Boavista 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arouca op een 7e positie staat, terwijl we Boavista terugvinden op de 12e plaats.