Nabeschouwing Arouca - Rio Ave (2-2) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Arouca het zondag 10 december 2023 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Rio Ave. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Arouca in Arouca.

Via de Arouca - Rio Ave live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arouca - Rio Ave (2-2)

De Primeira Liga 2023/2024 wedstrijd tussen Arouca en Rio Ave geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Rio Ave kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Aderllan Santos. Rio Ave vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Emmanuel Boateng op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 50e minuut wist Arouca de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Cristo González.

Na 62 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Jason de 2-2 maakte voor Arouca.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Arouca - Rio Ave 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arouca - Rio Ave teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Morlaye Sylla Arouca
5' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Aderllan Santos met assist van Emmanuel Boateng Rio Ave 0-1
26' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Amine Rio Ave
29' Doelpunt Rio Ave Doelpunt Emmanuel Boateng met assist van Joca  Rio Ave 0-2
41' VAR: Afgekeurd doelpunt Emmanuel Boateng Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Emmanuel Boateng Arouca
50' Doelpunt Arouca Doelpunt Cristo González met assist van Morlaye Sylla Arouca 1-2
59' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Jhonatan Rio Ave
62' Doelpunt Arouca Doelpunt Jason met assist van Morlaye Sylla Arouca 2-2
63' Wissel Rio Ave Wissel Hernâni voor Joca  Rio Ave
63' Wissel Rio Ave Wissel Bruno Ventura voor André Pereira Rio Ave
68' Wissel Arouca Wissel André Bukia voor Morlaye Sylla Arouca
69' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Aderllan Santos Rio Ave
79' Wissel Arouca Wissel Vitinho voor Jason Arouca
82' Wissel Rio Ave Wissel Vítor Gomes voor Amine Rio Ave
83' Wissel Rio Ave Wissel João Graça voor Guga Rio Ave
84' Wissel Arouca Wissel Pedro Santos voor Weverson Arouca
84' Wissel Arouca Wissel Alfonso Trezza voor David Simão Arouca
85' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor João Graça Rio Ave
88' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Fábio Ronaldo Rio Ave
90' Wissel Rio Ave Wissel Nuno Namora voor Fábio Ronaldo Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Arouca - Rio Ave
Opstellingen Arouca - Rio Ave
De opstellingen van Arouca en Rio Ave zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arouca gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Rio Ave zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Arouca - Rio Ave

Arouca en Rio Ave treffen elkaar in de 13e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arouca en Rio Ave in de Primeira Liga vond plaats op 28 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rio Ave. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Rio Ave favoriet. 5 keer wist de ploeg van Arouca te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Arouca. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Arouca 3
Winst Rio Ave 5
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Arouca op een 18e positie staat, terwijl we Rio Ave terugvinden op de 15e plaats.