Nabeschouwing Benfica - Famalicão (3-0) || Primeira Liga 2023/2024

Vrijdag 29 december 2023 - 19:45 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Benfica het vrijdag 29 december 2023 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Famalicão. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Famalicão live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Famalicão (3-0)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Famalicão is onder leiding van scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso geëindigd in een 3-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Arthur Cabral, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 85e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Rafa op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Petar Musa van Benfica die de 3-0 wist te maken in de 89e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso, waardoor Benfica dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Benfica - Famalicão 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Famalicão teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Benfica Doelpunt Arthur Cabral met assist van Rafa Benfica 1-0
37' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Chiquinho Famalicão
61' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor O. Ataide da Silva Famalicão
62' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Orkun Kökcü Benfica
65' Wissel Famalicão Wissel Afonso de Oliveira Rodrigues voor Théo Fonseca Famalicão
65' Wissel Famalicão Wissel Mihai Alexandru Dobre voor Chiquinho Famalicão
65' Wissel Famalicão Wissel Martín Aguirregabiria voor Nathan Famalicão
70' Wissel Benfica Wissel Petar Musa voor Arthur Cabral Benfica
70' Wissel Benfica Wissel Gonçalo Guedes voor Tiago Gouveia Benfica
70' Wissel Benfica Wissel Florentino voor Orkun Kökcü Benfica
74' Wissel Benfica Wissel David Jurásek voor Fredrik Aursnes Benfica
80' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Petar Musa Benfica
81' Wissel Famalicão Wissel Pablo Felipe voor Gustavo Sá Famalicão
85' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa met assist van Petar Musa Benfica 2-0
88' Wissel Benfica Wissel Gustavo Marques voor Tomás Araújo Benfica
88' Wissel Famalicão Wissel Gustavo Assunção voor Zaydou Youssouf Famalicão
89' Doelpunt Benfica Doelpunt Petar Musa met assist van Rafa Benfica 3-0
92' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Gustavo Assunção Famalicão
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Famalicão
Opstellingen Benfica - Famalicão
De opstellingen van Benfica en Famalicão zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Famalicão zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Famalicão

Benfica en Famalicão treffen elkaar in de 15e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Famalicão in de Primeira Liga vond plaats op 3 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Famalicão slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 6
Winst Famalicão 0
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 2e positie staat, terwijl we Famalicão terugvinden op de 8e plaats.