Nabeschouwing Chaves - Portimonense (2-3) || Primeira Liga 2023/2024

Zondag 7 april 2024 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Chaves het zondag 7 april 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Portimonense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal Eng. Manuel Branco Teixeira in Chaves.

Via de Chaves - Portimonense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chaves - Portimonense (2-3)

Het Primeira Liga duel tussen Chaves en Portimonense is onder leiding van scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso geëindigd in een 2-3 overwinning voor Portimonense. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 25 minuten. Héctor Hernández maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Chaves vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Portimonense kwam in de 72e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Carlinhos , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette João Correia zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Chaves de leiding in de wedstrijd nam.

Na 83 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Midana Cassama de 2-2 maakte voor Portimonense. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Portimonense dat in de 91e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Igor Formiga de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter André Filipe Domingues Narciso bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Portimonense.

LIVE Chaves - Portimonense 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chaves - Portimonense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Carraça Chaves
21' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Dário Essugo Chaves
25' Penalty Chaves Penalty Héctor Hernández Chaves 1-0
46' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Rodrigo Martins Portimonense
46' Wissel Portimonense Wissel Igor Formiga voor Guga Portimonense
46' Wissel Portimonense Wissel Hildeberto voor Rodrigo Martins Portimonense
64' Wissel Portimonense Wissel Midana Cassama voor Filipe Relvas Portimonense
64' Wissel Portimonense Wissel Gonçalo Costa voor T. Fukui Portimonense
67' Wissel Chaves Wissel João Correia voor Benny Chaves
68' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Raphael Guzzo Portimonense
71' Wissel Chaves Wissel K. Nwakali voor Raphael Guzzo Chaves
71' Wissel Chaves Wissel Hélder Morim voor Júnior Pius Chaves
72' Doelpunt Portimonense Doelpunt Carlinhos  Portimonense 1-1
76' Doelpunt Chaves Doelpunt João Correia met assist van Guima Chaves 2-1
78' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Lucas Ventura Portimonense
81' Wissel Portimonense Wissel Paulo Estrela voor Lucas Ventura Portimonense
82' Wissel Chaves Wissel Jô voor Leandro Sanca Chaves
82' Wissel Chaves Wissel Steven Vitória voor Héctor Hernández Chaves
83' Doelpunt Portimonense Doelpunt Midana Cassama met assist van Pedrão Portimonense 2-2
91' Doelpunt Portimonense Doelpunt Igor Formiga met assist van Hélio Varela Portimonense 2-3
90' VAR: Afgekeurd doelpunt João Correia Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel João Correia Chaves
Video hoogtepunten en samenvatting Chaves - Portimonense
Opstellingen Chaves - Portimonense
De opstellingen van Chaves en Portimonense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chaves gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Portimonense zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Chaves - Portimonense

Chaves en Portimonense treffen elkaar in de 28e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter André Filipe Domingues Narciso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chaves en Portimonense in de Primeira Liga vond plaats op 11 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Portimonense. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Chaves favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Portimonense slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chaves 5
Winst Portimonense 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chaves op een 18e positie staat, terwijl we Portimonense terugvinden op de 16e plaats.