Nabeschouwing Porto - Estrela Amadora (2-0) || Primeira Liga 2023/2024

Zaterdag 17 februari 2024 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2023/2024 neemt Porto het zaterdag 17 februari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Estrela Amadora. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Estrela Amadora live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Estrela Amadora (2-0)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Estrela Amadora is onder leiding van scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins geëindigd in een 2-0 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door Wenderson Galeno, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van João Mário op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Porto.

LIVE Porto - Estrela Amadora 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Estrela Amadora teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Estrela Amadora Gele kaart voor Kialonda Gaspar Estrela Amadora
32' Wissel Porto Wissel Jorge Sánchez voor Zaidu Sanusi Porto
35' Doelpunt Porto Doelpunt Wenderson Galeno met assist van João Mário Porto 1-0
43' Gele kaart Estrela Amadora Gele kaart voor Aloisio Estrela Amadora
43' Gele kaart Estrela Amadora Gele kaart voor Sergio de Oliveira Vieira Estrela Amadora
56' Doelpunt Porto Doelpunt João Mário met assist van Wenderson Galeno Porto 2-0
66' Wissel Estrela Amadora Wissel Nanu  voor André Luiz Estrela Amadora
66' Wissel Estrela Amadora Wissel Leonel Bucca voor Aloisio Estrela Amadora
66' Wissel Estrela Amadora Wissel Tashan Oakley-Boothe voor Nilton Varela Estrela Amadora
70' Wissel Porto Wissel Gonçalo Borges voor Francisco Conceição  Porto
70' Wissel Porto Wissel Iván Jaime voor Wenderson Galeno Porto
72' Wissel Estrela Amadora Wissel Kikas voor Hevertton Santos Estrela Amadora
76' Wissel Estrela Amadora Wissel Jean Felipe voor Ronaldo Tavares Estrela Amadora
87' Wissel Porto Wissel Toni Martínez voor Evanilson Porto
87' Wissel Porto Wissel André Franco voor Nicolás González Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Estrela Amadora
Opstellingen Porto - Estrela Amadora
De opstellingen van Porto en Estrela Amadora zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Estrela Amadora zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Estrela Amadora

Porto en Estrela Amadora treffen elkaar in de 22e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Estrela Amadora in de Primeira Liga vond plaats op 15 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Estrela Amadora slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 4
Winst Estrela Amadora 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 3e positie staat, terwijl we Estrela Amadora terugvinden op de 14e plaats.