Nabeschouwing Barcelona - Valencia (2-2) || Primera División 2018/2019

Zaterdag 2 februari 2019 - 18:30 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Barcelona het zaterdag 2 februari 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Valencia. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Valencia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Valencia (2-2)

De Primera División 2018/2019 wedstrijd tussen Barcelona en Valencia geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door K. Gameiro, waarmee Valencia met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 32e minuut voor dat Valencia via Dani Parejo op 0-2 kwam te staan. In de 39e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het L. Messi van FC Barcelona die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 64 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Messi de 2-2 maakte voor FC Barcelona.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Barcelona - Valencia 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Valencia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Valencia Doelpunt K. Gameiro met assist van Rodrigo Valencia 0-1
31' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Sergi Roberto FC Barcelona
32' Penalty Valencia Penalty Dani Parejo Valencia 0-2
39' Penalty FC Barcelona Penalty L. Messi FC Barcelona 1-2
40' Wissel Valencia Wissel Ferrán Torres voor K. Gameiro Valencia
47' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor I. Rakitić FC Barcelona
46' Wissel FC Barcelona Wissel Jordi Alba voor Nélson Semedo FC Barcelona
64' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van A. Vidal FC Barcelona 2-2
66' Wissel FC Barcelona Wissel Arthur voor Carles Aleñà FC Barcelona
72' Wissel Valencia Wissel G. Kondogbia voor F. Coquelin Valencia
79' Wissel Valencia Wissel Santi Mina voor Rodrigo Valencia
84' Wissel FC Barcelona Wissel Malcom voor Philippe Coutinho FC Barcelona
91' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Jordi Alba FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Valencia
Opstellingen Barcelona - Valencia
De opstellingen van Barcelona en Valencia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Valencia zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Valencia

Barcelona en Valencia treffen elkaar in de 22e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Valencia in de Primera División vond plaats op 7 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Valencia slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 14
Winst Valencia 4
Gelijkspel 9
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 1e positie staat, terwijl we Valencia terugvinden op de 7e plaats.