Nabeschouwing Deportivo Alavés - Espanyol (2-1) || Primera División 2018/2019

Zondag 2 september 2018 - 16:15 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Deportivo Alavés het zondag 2 september 2018 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de Mendizorroza in Vitoria-Gasteiz.

Via de Deportivo Alavés - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Deportivo Alavés - Espanyol (2-1)

Het Primera División duel tussen Deportivo Alavés en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Ignacio Iglesias Villanueva geëindigd in een 2-1 overwinning voor Deportivo Alavés. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 42 minuten. Léo Baptistão maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Espanyol vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Deportivo Alavés kwam in de 57e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Borja Bastón, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette Rubén Sobrino zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Deportivo Alavés de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ignacio Iglesias Villanueva, waardoor Deportivo Alavés dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Deportivo Alavés - Espanyol 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Deportivo Alavés - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor M. Wakaso Deportivo Alavés
19' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor Manu García Deportivo Alavés
39' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor Laguardia Deportivo Alavés
40' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor Fernando Pacheco Deportivo Alavés
42' Penalty Espanyol Penalty Léo Baptistão Espanyol 0-1
44' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Sergi Darder Espanyol
48' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Borja Iglesias Espanyol
57' Doelpunt Deportivo Alavés Doelpunt Borja Bastón Deportivo Alavés 1-1
59' Doelpunt Deportivo Alavés Doelpunt Rubén Sobrino met assist van Jony Deportivo Alavés 2-1
64' Wissel Deportivo Alavés Wissel J. Guidetti voor Borja Bastón Deportivo Alavés
67' Wissel Espanyol Wissel Óscar Melendo voor Granero Espanyol
78' Wissel Espanyol Wissel H. Pérez voor Julián López Espanyol
81' Wissel Deportivo Alavés Wissel Adrián Marín voor Jony Deportivo Alavés
83' Wissel Espanyol Wissel P. Piatti voor Marc Roca Espanyol
85' Wissel Deportivo Alavés Wissel Ximo Navarro voor Ibai Gómez Deportivo Alavés
93' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Léo Baptistão Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Deportivo Alavés - Espanyol
Opstellingen Deportivo Alavés - Espanyol
De opstellingen van Deportivo Alavés en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Deportivo Alavés gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Deportivo Alavés - Espanyol

Deportivo Alavés en Espanyol treffen elkaar in de 3e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ignacio Iglesias Villanueva en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Deportivo Alavés en Espanyol in de Primera División vond plaats op 1 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Espanyol favoriet. 2 keer wist de ploeg van Deportivo Alavés te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Deportivo Alavés. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Deportivo Alavés 1
Winst Espanyol 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Deportivo Alavés op een 17e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 6e plaats.