Nabeschouwing Barcelona - Valencia (5-2) || Primera División 2019/2020

Zaterdag 14 september 2019 - 21:00 uur

In de Primera División 2019/2020 neemt Barcelona het zaterdag 14 september 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Valencia. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Valencia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Valencia (5-2)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Valencia is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 5-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Barcelona kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van A. Fati. FC Barcelona vergrootte in de 7e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. de Jong op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 27e minuut wist Valencia de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via K. Gameiro.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor FC Barcelona vergroot nadat G. Pique de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 61e minuut nadat L. Suarez namens FC Barcelona de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Even later was het opnieuw L. Suarez die voor zijn team wist te scoren. Daarmee zette hij FC Barcelona op 5-1 in de 82e minuut. Namens Valencia mocht M. Gomez in de 92e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José María Sánchez Martínez bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Valencia 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Valencia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt A. Fati met assist van F. de Jong FC Barcelona 1-0
7' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt F. de Jong met assist van A. Fati FC Barcelona 2-0
27' Doelpunt Valencia Doelpunt K. Gameiro met assist van Rodrigo Valencia 2-1
31' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Rodrigo Valencia
51' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt G. Pique FC Barcelona 3-1
53' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor J. Alba FC Barcelona
60' Wissel FC Barcelona Wissel L. Suarez voor A. Fati FC Barcelona
61' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suarez met assist van Arthur FC Barcelona 4-1
67' Wissel Valencia Wissel D. Cheryshev voor G. Guedes Valencia
67' Wissel Valencia Wissel Lee Kangin voor F. Torres Valencia
69' Gele kaart Valencia Gele kaart voor Lee Kangin Valencia
70' Wissel FC Barcelona Wissel I. Rakitic voor F. de Jong FC Barcelona
72' Wissel Valencia Wissel M. Gomez voor Rodrigo Valencia
73' Wissel FC Barcelona Wissel A. Vidal voor Arthur FC Barcelona
78' Gele kaart Valencia Gele kaart voor M. Gomez Valencia
82' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suarez met assist van A. Griezmann FC Barcelona 5-1
84' Gele kaart Valencia Gele kaart voor D. Cheryshev Valencia
92' Doelpunt Valencia Doelpunt M. Gomez met assist van D. Cheryshev Valencia 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Valencia
Opstellingen Barcelona - Valencia
De opstellingen van Barcelona en Valencia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Valencia zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Valencia

Barcelona en Valencia treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Valencia in de Primera División vond plaats op 2 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Valencia slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 14
Winst Valencia 4
Gelijkspel 10
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 8e positie staat, terwijl we Valencia terugvinden op de 10e plaats.