Nabeschouwing Espanyol - Sevilla (0-1) || Primera División 2018/2019

Zondag 17 maart 2019 - 16:15 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Espanyol het zondag 17 maart 2019 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Sevilla (0-1)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández geëindigd in een 0-1 overwinning voor Sevilla. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 53 minuten. W. Ben Yedder maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sevilla vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 94e minuut kreeg Sergi Darder van Espanyol voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Espanyol de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 94e minuut kreeg Juan Soriano van Sevilla voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Sevilla de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández, waardoor Sevilla de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Espanyol - Sevilla 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

53' Penalty Sevilla Penalty W. Ben Yedder Sevilla 0-1
60' Wissel Espanyol Wissel Óscar Melendo voor Granero Espanyol
63' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Munir André Silva Sevilla
63' Wissel Sevilla Wissel M. Wöber voor Sevilla
65' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Sergi Darder Espanyol
69' Wissel Espanyol Wissel F. Ferreyra voor H. Pérez Espanyol
74' Wissel Sevilla Wissel M. Rog voor I. Amadou Sevilla
75' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Daniel Carriço Sevilla
79' Wissel Sevilla Wissel F. Vázquez voor É. Banega Sevilla
85' Wissel Espanyol Wissel Javi Puado voor Naldo Espanyol
90' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Juan Soriano Sevilla
94' Tweede gele kaart Espanyol Tweede gele kaart voor Sergi Darder Espanyol
94' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Dídac Vilá Espanyol
94' Tweede gele kaart Sevilla Tweede gele kaart voor Juan Soriano Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Sevilla
Opstellingen Espanyol - Sevilla
De opstellingen van Espanyol en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Sevilla zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Sevilla

Espanyol en Sevilla treffen elkaar in de 28e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Sevilla in de Primera División vond plaats op 11 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sevilla. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Sevilla favoriet. 14 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Espanyol. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 7
Winst Sevilla 14
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 12e positie staat, terwijl we Sevilla terugvinden op de 6e plaats.