Nabeschouwing Girona - Barcelona (0-2) || Primera División 2018/2019

Zondag 27 januari 2019 - 16:15 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Girona het zondag 27 januari 2019 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Barcelona (0-2)

Het Primera División duel tussen Girona en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 0-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Nélson Semedo, waarmee FC Barcelona met 0-1 de leiding nam. In de 51e minuut kreeg B. Espinosa van Girona voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Girona de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Barcelona via een goal van L. Messi in de 68e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Barcelona.

LIVE Girona - Barcelona 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Nélson Semedo FC Barcelona 0-1
29' Gele kaart Girona Gele kaart voor B. Espinosa Girona
31' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor C. Lenglet FC Barcelona
37' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor A. Vidal FC Barcelona
43' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Sergio Busquets FC Barcelona
51' Tweede gele kaart Girona Tweede gele kaart voor B. Espinosa Girona
52' Gele kaart Girona Gele kaart voor Y. Bounou Girona
58' Wissel FC Barcelona Wissel Arthur voor A. Vidal FC Barcelona
68' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van Jordi Alba FC Barcelona 0-2
69' Gele kaart Girona Gele kaart voor Juanpe Girona
70' Wissel Girona Wissel Douglas Luiz voor Aleix García Girona
77' Wissel FC Barcelona Wissel T. Vermaelen voor C. Lenglet FC Barcelona
80' Wissel Girona Wissel A. Lozano voor Portu Girona
82' Wissel FC Barcelona Wissel Sergi Roberto voor Sergio Busquets FC Barcelona
86' Wissel Girona Wissel S. Paik voor Álex Granell Girona
89' Gele kaart Girona Gele kaart voor C. Stuani Girona
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Barcelona
Opstellingen Girona - Barcelona
De opstellingen van Girona en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Barcelona

Girona en Barcelona treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Barcelona in de Primera División vond plaats op 23 september 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 2 keer wist de ploeg van Girona te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Girona. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Girona 0
Winst Barcelona 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 13e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 1e plaats.