Nabeschouwing Girona - Celta de Vigo (3-2) || Primera División 2018/2019

Maandag 17 september 2018 - 21:00 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Girona het maandag 17 september 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadi Municipal de Montilivi in Girona.

Via de Girona - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Girona - Celta de Vigo (3-2)

Het Primera División duel tussen Girona en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter Javier Alberola Rojas geëindigd in een 3-2 overwinning voor Girona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door C. Stuani, waarmee Girona met 1-0 de leiding nam. Celta de Vigo kwam in de 34e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Iago Aspas, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette Alcalá zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Girona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 56 minuten werd de voorsprong voor Girona vergroot nadat C. Stuani de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Celta de Vigo dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Boufal de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 92 minuten kon G. Cabral van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Celta de Vigo het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Javier Alberola Rojas bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Girona.

LIVE Girona - Celta de Vigo 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Girona - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Girona Doelpunt C. Stuani met assist van Aday Girona 1-0
34' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Iago Aspas Celta de Vigo 1-1
37' Doelpunt Girona Doelpunt Alcalá met assist van Álex Granell Girona 2-1
46' Wissel Celta de Vigo Wissel S. Boufal voor J. Alonso Celta de Vigo
56' Doelpunt Girona Doelpunt C. Stuani met assist van Pedro Porro Girona 3-1
66' Wissel Celta de Vigo Wissel D. Eckert voor P. Sisto Celta de Vigo
67' Wissel Girona Wissel P. Roberts voor Borja García Girona
70' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor G. Cabral Celta de Vigo
70' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor Fran Beltrán Celta de Vigo
75' Wissel Celta de Vigo Wissel Brais Méndez voor Fran Beltrán Celta de Vigo
84' Wissel Girona Wissel Muniesa voor Aday Girona
87' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt S. Boufal Celta de Vigo 3-2
88' Wissel Girona Wissel Aleix García voor Portu Girona
92' Tweede gele kaart Celta de Vigo Tweede gele kaart voor G. Cabral Celta de Vigo
96' Gele kaart Girona Gele kaart voor Douglas Luiz Girona
Video hoogtepunten en samenvatting Girona - Celta de Vigo
Opstellingen Girona - Celta de Vigo
De opstellingen van Girona en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Girona gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Girona - Celta de Vigo

Girona en Celta de Vigo treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Alberola Rojas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Girona en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 27 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Girona. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Girona favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Celta de Vigo slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Girona 1
Winst Celta de Vigo 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Girona op een 15e positie staat, terwijl we Celta de Vigo terugvinden op de 3e plaats.