Nabeschouwing Real Sociedad - Espanyol (3-2) || Primera División 2018/2019

Maandag 14 januari 2019 - 21:00 uur

In de Primera División 2018/2019 neemt Real Sociedad het maandag 14 januari 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Reale Arena in San Sebastián.

Via de Real Sociedad - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Sociedad - Espanyol (3-2)

Het Primera División duel tussen Real Sociedad en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 3-2 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Real Sociedad kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Mikel Merino. Een penalty zorgde er later in de 8e minuut voor dat Real Sociedad via Willian José op 2-0 kwam te staan. In de 32e minuut wist Espanyol de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Naldo.

Na 46 minuten was het Diego Llorente die de bal in eigen doel werkte, waardoor Espanyol op 2-2 kwam te staan. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Real Sociedad dat in de 63e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Willian José de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 75 minuten kon Mikel Merino van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Real Sociedad het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Carlos del Cerro Grande en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Real Sociedad.

LIVE Real Sociedad - Espanyol 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Sociedad - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Mikel Merino Real Sociedad 1-0
7' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Diego López Espanyol
8' Penalty Real Sociedad Penalty Willian José Real Sociedad 2-0
22' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Sergi Darder Espanyol
32' Doelpunt Espanyol Doelpunt Naldo met assist van Granero Espanyol 2-1
33' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Aritz Elustondo Real Sociedad
43' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Mikel Merino Real Sociedad
46' Eigen doelpunt Espanyol Eigen doelpunt Diego Llorente Espanyol 2-2
58' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor H. Moreno Real Sociedad
61' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Illarramendi Real Sociedad
62' Wissel Real Sociedad Wissel Roberto López voor Luca Sangalli Real Sociedad
63' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt Willian José met assist van Mikel Merino Real Sociedad 3-2
64' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor Willian José Real Sociedad
65' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Dídac Vilá Espanyol
65' Wissel Real Sociedad Wissel Mikel Oyarzabal voor Juanmi Real Sociedad
69' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Naldo Espanyol
72' Wissel Espanyol Wissel P. Piatti voor Sergi Darder Espanyol
75' Tweede gele kaart Real Sociedad Tweede gele kaart voor Mikel Merino Real Sociedad
78' Wissel Espanyol Wissel Javi Puado voor Granero Espanyol
84' Wissel Real Sociedad Wissel Igor Zubeldía voor A. Januzaj Real Sociedad
84' Wissel Espanyol Wissel De la Peña voor Óscar Melendo Espanyol
94' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor G. Rulli Real Sociedad
Video hoogtepunten en samenvatting Real Sociedad - Espanyol
Opstellingen Real Sociedad - Espanyol
De opstellingen van Real Sociedad en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Sociedad gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Sociedad - Espanyol

Real Sociedad en Espanyol treffen elkaar in de 19e speelronde van de Primera División van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Sociedad en Espanyol in de Primera División vond plaats op 11 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Espanyol. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Espanyol favoriet. 8 keer wist de ploeg van Real Sociedad te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Real Sociedad. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Real Sociedad 6
Winst Espanyol 8
Gelijkspel 6
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Sociedad op een 12e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 9e plaats.