Nabeschouwing Athletic Club - Getafe (1-1) || Primera División 2021/2022

Vrijdag 18 maart 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Athletic Club het vrijdag 18 maart 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Getafe (1-1)

De Primera División 2021/2022 wedstrijd tussen Athletic Club en Getafe geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Getafe kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van E. Unal. Athletic Club kwam na 29 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Y. Berchiche, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 65e minuut moest Getafe verder met een man minder nadat J. Cuenca een rode kaart had gekregen. Het lukte Athletic Club in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de 90e minuut werd J. Jankto van Getafe met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Getafe het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Athletic Club - Getafe 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Getafe Doelpunt E. Unal met assist van Djene Getafe 0-1
25' Gele kaart Getafe Gele kaart voor S. Mitrovic Getafe
29' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Y. Berchiche met assist van I. Williams Athletic Club 1-1
32' Gele kaart Getafe Gele kaart voor E. Unal Getafe
57' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Olivera Miramontes Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel M. Olivera Miramontes Getafe
65' Rode kaart Getafe Rode kaart voor J. Cuenca Getafe
72' Wissel Athletic Club Wissel N. Williams voor U. Vencedor Athletic Club
74' Wissel Getafe Wissel B. Mayoral voor S. Ramirez Getafe
78' Wissel Athletic Club Wissel R. Garcia voor O. Sancet Athletic Club
78' Wissel Athletic Club Wissel A. Villalibre voor I. Williams Athletic Club
78' Wissel Getafe Wissel O. Yokuslu voor O. Rodriguez Getafe
79' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor M. Vesga Athletic Club
86' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Djene Getafe
87' Wissel Getafe Wissel J. Iglesias voor C. Alena Getafe
87' Wissel Getafe Wissel J. Mata voor E. Unal Getafe
88' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor O. de Marcos Athletic Club
89' Wissel Athletic Club Wissel N. Serrano voor I. Muniain Athletic Club
89' Wissel Athletic Club Wissel A. Petxa voor O. de Marcos Athletic Club
90' Rode kaart Getafe Rode kaart voor J. Jankto Getafe
93' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor A. Petxa Athletic Club
93' Gele kaart Getafe Gele kaart voor J. Mata Getafe
96' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Y. Alvarez Athletic Club
97' Gele kaart Getafe Gele kaart voor D. Suarez Getafe
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Getafe
Opstellingen Athletic Club - Getafe
De opstellingen van Athletic Club en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Getafe zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Getafe

Athletic Club en Getafe treffen elkaar in de 29e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Getafe in de Primera División vond plaats op 6 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Athletic Club favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Getafe slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 11
Winst Getafe 7
Gelijkspel 13
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 8e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 15e plaats.