Nabeschouwing Barcelona - Real Sociedad (4-2) || Primera División 2021/2022

Zondag 15 augustus 2021 - 20:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Barcelona het zondag 15 augustus 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Real Sociedad. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Real Sociedad live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Real Sociedad (4-2)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Real Sociedad is onder leiding van scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández geëindigd in een 4-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door G. Pique, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Braithwaite op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee M. Braithwaite zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 82 minuten deed J. Lobete iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Real Sociedad werd verkleind tot 3-1. In de 85e minuut kwam Real Sociedad weer dichterbij, nadat M. Oyarzabal de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van FC Barcelona speler S. Roberto, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alejandro José Hernández Hernández bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Real Sociedad 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Real Sociedad teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt G. Pique met assist van M. Depay FC Barcelona 1-0
37' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor M. Zubimendi Real Sociedad
47' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt M. Braithwaite met assist van F. de Jong FC Barcelona 2-0
46' Wissel Real Sociedad Wissel B. Jon voor D. Silva Real Sociedad
46' Wissel Real Sociedad Wissel A. Barrenetxea voor A. Januzaj Real Sociedad
57' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Busquets FC Barcelona
59' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt M. Braithwaite FC Barcelona 3-0
61' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor A. Elustondo Real Sociedad
62' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor A. Munoz Real Sociedad
66' Wissel Real Sociedad Wissel A. Gorosabel voor J. Zaldua Real Sociedad
66' Wissel Real Sociedad Wissel J. Lobete voor Portu Real Sociedad
71' Wissel FC Barcelona Wissel Emerson Royal voor S. Dest FC Barcelona
71' Wissel FC Barcelona Wissel S. Roberto voor F. de Jong FC Barcelona
78' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor R. Le Normand Real Sociedad
81' Wissel Real Sociedad Wissel J. Pacheco voor A. Elustondo Real Sociedad
82' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt J. Lobete met assist van A. Barrenetxea Real Sociedad 3-1
83' Wissel FC Barcelona Wissel Nico voor S. Busquets FC Barcelona
83' Wissel FC Barcelona Wissel R. Araujo voor E. Garcia FC Barcelona
84' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Nico FC Barcelona
85' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt M. Oyarzabal Real Sociedad 3-2
90' Wissel FC Barcelona Wissel C. Lenglet voor M. Depay FC Barcelona
91' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt S. Roberto met assist van M. Braithwaite FC Barcelona 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Real Sociedad
Opstellingen Barcelona - Real Sociedad
De opstellingen van Barcelona en Real Sociedad zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Real Sociedad zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Real Sociedad

Barcelona en Real Sociedad treffen elkaar in de 1e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alejandro José Hernández Hernández en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Primera División seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Real Sociedad in de Primera División vond plaats op 21 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Real Sociedad slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.