Nabeschouwing Espanyol - Athletic Club (1-1) || Primera División 2021/2022

Dinsdag 26 oktober 2021 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Espanyol het dinsdag 26 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Athletic Club (1-1)

De Primera División 2021/2022 wedstrijd tussen Espanyol en Athletic Club geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 33 minuten. R. de Tomas maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Espanyol vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Athletic Club kwam na 52 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van I. Williams, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 93e minuut moest Espanyol verder met een man minder nadat R. de Tomas een rode kaart had gekregen. Het lukte Athletic Club in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Espanyol - Athletic Club 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Penalty Espanyol Penalty R. de Tomas Espanyol 1-0
52' Doelpunt Athletic Club Doelpunt I. Williams met assist van I. Lekue Athletic Club 1-1
58' Wissel Athletic Club Wissel U. Nunez voor D. Vivian Athletic Club
58' Wissel Espanyol Wissel Y. Herrera voor O. Melendo Espanyol
68' Wissel Espanyol Wissel J. Puado voor N. Melamed Espanyol
68' Wissel Espanyol Wissel L. Dimata voor M. Morlanes Espanyol
72' Wissel Athletic Club Wissel D. Garcia voor U. Vencedor Athletic Club
72' Wissel Athletic Club Wissel A. Berenguer voor N. Williams Athletic Club
72' Wissel Athletic Club Wissel R. Garcia voor I. Muniain Athletic Club
73' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Y. Herrera Espanyol
75' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor A. Berenguer Athletic Club
85' Wissel Athletic Club Wissel J. Morcillo voor O. Sancet Athletic Club
90' Wissel Espanyol Wissel A. Vadillo voor A. Embarba Espanyol
90' Wissel Espanyol Wissel D. Lopez voor S. Darder Espanyol
93' Rode kaart Espanyol Rode kaart voor R. de Tomas Espanyol
94' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Y. Alvarez Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Athletic Club
Opstellingen Espanyol - Athletic Club
De opstellingen van Espanyol en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Athletic Club

Espanyol en Athletic Club treffen elkaar in de 11e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Miguel Ángel Ortiz Arias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 25 januari 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Espanyol favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Athletic Club slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Espanyol 13
Winst Athletic Club 8
Gelijkspel 9
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 11e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 8e plaats.