Nabeschouwing Espanyol - Levante (4-3) || Primera División 2021/2022

Zaterdag 11 december 2021 - 14:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Espanyol het zaterdag 11 december 2021 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Levante. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Levante live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Levante (4-3)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Levante is onder leiding van scheidsrechter Adrián Cordero Vega geëindigd in een 4-3 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door S. Darder, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. Levante kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. de Frutos, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 26e minuut zette Son zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Levante de leiding in de wedstrijd nam.

Na 49 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. de Tomas de 2-2 maakte voor Espanyol. Levante leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 57 minuten op voorsprong na een goal van J. L. Morales: 2-3. In de 60e minuut was het J. Puado die Espanyol weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Er kwam toch nog een beslissend doelpunt dat Espanyol aan de winst zou helpen. Matchwinnaar werd J. Puado die in de 76e minuut wist te scoren en daarmee tekende voor een 4-3 eindstand. Na 78 minuten moest Son van Levante van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Levante de wedstrijd met 10 man moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Adrián Cordero Vega en eindigde de wedstrijd dus met een 4-3 stand in het voordeel van Espanyol.

LIVE Espanyol - Levante 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Levante teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Espanyol Doelpunt S. Darder Espanyol 1-0
9' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Y. Herrera Espanyol
11' Doelpunt Levante Doelpunt J. de Frutos met assist van R. Marti Levante 1-1
26' Doelpunt Levante Doelpunt Son met assist van J. de Frutos Levante 1-2
36' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Embarba Espanyol
49' Doelpunt Espanyol Doelpunt R. de Tomas met assist van Y. Herrera Espanyol 2-2
57' Doelpunt Levante Doelpunt J. L. Morales met assist van J. de Frutos Levante 2-3
57' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Vidal Espanyol
60' Doelpunt Espanyol Doelpunt J. Puado met assist van S. Gomez Espanyol 3-3
62' Wissel Espanyol Wissel O. Melendo voor A. Embarba Espanyol
62' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor M. Morlanes Espanyol
66' Gele kaart Levante Gele kaart voor J. Campana Levante
68' Gele kaart Levante Gele kaart voor S. Mustafi Levante
69' Wissel Levante Wissel R. Soldado voor R. Marti Levante
70' Wissel Levante Wissel A. Cantero voor J. L. Morales Levante
74' Wissel Levante Wissel G. Melero voor J. Campana Levante
76' Doelpunt Espanyol Doelpunt J. Puado Espanyol 4-3
78' Rode kaart Levante Rode kaart voor Son Levante
80' Wissel Espanyol Wissel K. Bare voor Y. Herrera Espanyol
80' Gele kaart Levante Gele kaart voor M. Malsa Levante
81' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor K. Bare Espanyol
84' Wissel Levante Wissel Coke voor M. Malsa Levante
84' Wissel Levante Wissel Pepelu voor E. Bardhi Levante
86' Gele kaart Levante Gele kaart voor R. Soldado Levante
89' Wissel Espanyol Wissel L. Moron voor R. de Tomas Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Levante
Opstellingen Espanyol - Levante
De opstellingen van Espanyol en Levante zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Levante zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Levante

Espanyol en Levante treffen elkaar in de 17e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Adrián Cordero Vega en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Levante in de Primera División vond plaats op 20 juni 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Levante. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Levante favoriet. 7 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Espanyol. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 6
Winst Levante 7
Gelijkspel 9
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 11e positie staat, terwijl we Levante terugvinden op de 20e plaats.