In de Primera División neemt Espanyol het vrijdag 21 januari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Real Betis. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Real Betis live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Real Betis (1-4)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Real Betis is onder leiding van scheidsrechter Javier Alberola Rojas geëindigd in een 1-4 overwinning voor Real Betis. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door R. de Tomas, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van B. Iglesias in de 31e minuut zorgde er even later voor dat Real Betis weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 36e minuut zette G. Rodriguez zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Real Betis de leiding in de wedstrijd nam.

Na 53 minuten werd de voorsprong voor Real Betis vergroot nadat B. Iglesias de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 76e minuut wist Willian Jose namens Real Betis de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4. Na 81 minuten kon R. de Tomas van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Espanyol het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Javier Alberola Rojas en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Real Betis.

Wedstrijdstatistieken Espanyol - Real Betis
Goals
1
4
Balbezit
38%
62%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
3
4
Schoten totaal
11
15
Schoten op doel
4
8
Aanvallen
58
140
Gevaarlijke aanvallen
38
71
Passes
349
594
Overtredingen
15
12
Buitenspel
3
1
Corners
6
5
Wissels
5
5
LIVE Espanyol - Real Betis 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Real Betis teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
14' Doelpunt Espanyol Doelpunt R. de Tomas met assist van O. Gil Espanyol 1-0
31' Penalty Real Betis Penalty B. Iglesias Real Betis 1-1
32' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor G. Pezzella Real Betis
36' Doelpunt Real Betis Doelpunt G. Rodriguez met assist van N. Fekir Real Betis 1-2
43' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor Juanmi Real Betis
46' Wissel Espanyol Wissel D. Lopez voor F. Calero Espanyol
53' Doelpunt Real Betis Doelpunt B. Iglesias met assist van S. Canales Real Betis 1-3
59' Wissel Real Betis Wissel C. Tello voor Juanmi Real Betis
60' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor M. Morlanes Espanyol
61' Wissel Espanyol Wissel L. Moron voor O. Melendo Espanyol
61' Wissel Espanyol Wissel A. Embarba voor A. Vidal Espanyol
64' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor B. Iglesias Real Betis
69' Wissel Espanyol Wissel K. Bare voor M. Morlanes Espanyol
74' Wissel Real Betis Wissel Willian Jose voor B. Iglesias Real Betis
76' Doelpunt Real Betis Doelpunt Willian Jose met assist van N. Fekir Real Betis 1-4
79' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor R. de Tomas Espanyol
79' Gele kaart Real Betis Gele kaart voor W. Carvalho Real Betis
81' Tweede gele kaart Espanyol Tweede gele kaart voor R. de Tomas Espanyol
84' Wissel Real Betis Wissel V. Ruiz voor G. Pezzella Real Betis
84' Wissel Real Betis Wissel A. Guardado voor S. Canales Real Betis
84' Wissel Espanyol Wissel T. Vilhena voor J. Puado Espanyol
84' Wissel Real Betis Wissel V. Camarasa voor W. Carvalho Real Betis
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Real Betis
Opstellingen Espanyol - Real Betis
De opstellingen van Espanyol en Real Betis zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Real Betis zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Real Betis

Espanyol en Real Betis treffen elkaar in de 22e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Alberola Rojas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Real Betis in de Primera División vond plaats op 19 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Espanyol favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Real Betis slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Espanyol 8
Winst Real Betis 7
Gelijkspel 10
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 11e positie staat, terwijl we Real Betis terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Espanyol - Real Betis Opstelling Espanyol Opstelling Real Betis Live Espanyol - Real Betis Live Espanyol - Real Betis kijken Espanyol - Real Betis kijken Live Espanyol - Real Betis stream Espanyol - Real Betis Fox Sports Nabeschouwing Espanyol - Real Betis Uitslag Espanyol - Real Betis Statistieken Espanyol - Real Betis Primera División 2021/2022 Espanyol - Real Betis wedden Espanyol - Real Betis gokken Espanyol - Real Betis Unibet