Nabeschouwing Mallorca - Athletic Club (3-2) || Primera División 2021/2022

Maandag 14 februari 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Mallorca het maandag 14 februari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Iberostar Estadi in Palma de Mallorca.

Via de Mallorca - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mallorca - Athletic Club (3-2)

Het Primera División duel tussen Mallorca en Athletic Club is onder leiding van scheidsrechter Isidro Díaz de Mera Escuderos geëindigd in een 3-2 overwinning voor Mallorca. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 22 minuten. S. Sevilla maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Mallorca vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Mallorca vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Angel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut wist Athletic Club de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Garcia.

Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Berenguer de 2-2 maakte voor Athletic Club. In de 88e werkte U. Simon de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-2 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Isidro Díaz de Mera Escuderos bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Mallorca.

LIVE Mallorca - Athletic Club 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mallorca - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor B. Olivan Mallorca
22' Penalty Mallorca Penalty S. Sevilla Mallorca 1-0
30' Doelpunt Mallorca Doelpunt Angel met assist van V. Muriqi Mallorca 2-0
46' Wissel Athletic Club Wissel A. Berenguer voor U. Nunez Athletic Club
46' Wissel Athletic Club Wissel Y. Berchiche voor D. Garcia Athletic Club
52' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor O. Zarraga Athletic Club
57' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor I. Muniain Athletic Club
59' Doelpunt Athletic Club Doelpunt R. Garcia met assist van Y. Berchiche Athletic Club 2-1
61' Doelpunt Athletic Club Doelpunt A. Berenguer met assist van I. Muniain Athletic Club 2-2
62' Wissel Mallorca Wissel A. Sanchez voor S. Sevilla Mallorca
71' Wissel Athletic Club Wissel I. Williams voor R. Garcia Athletic Club
71' Wissel Athletic Club Wissel A. Petxa voor M. Vesga Athletic Club
73' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Angel Mallorca
73' Wissel Mallorca Wissel Lee Kang-In voor Angel Mallorca
75' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor M. Reina Mallorca
77' Wissel Athletic Club Wissel A. Villalibre voor O. Sancet Athletic Club
79' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Y. Berchiche Athletic Club
80' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor A. Raillo Mallorca
88' Eigen doelpunt Mallorca Eigen doelpunt U. Simon Mallorca 3-2
88' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor T. Kubo Mallorca
89' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor V. Muriqi Mallorca
90' Wissel Mallorca Wissel J. Costa voor B. Olivan Mallorca
90' Wissel Mallorca Wissel R. Battaglia voor I. Ruiz de Galarreta Mallorca
90' Wissel Mallorca Wissel G. Gonzalez voor T. Kubo Mallorca
91' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor A. Berenguer Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Mallorca - Athletic Club
Opstellingen Mallorca - Athletic Club
De opstellingen van Mallorca en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mallorca gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Mallorca - Athletic Club

Mallorca en Athletic Club treffen elkaar in de 24e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Isidro Díaz de Mera Escuderos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mallorca en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 11 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Athletic Club favoriet. 10 keer wist de ploeg van Mallorca te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Mallorca. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mallorca 4
Winst Athletic Club 10
Gelijkspel 5
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mallorca op een 17e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 8e plaats.