Nabeschouwing Real Sociedad - Deportivo Alavés (1-0) || Primera División 2021/2022

Zondag 13 maart 2022 - 18:30 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Real Sociedad het zondag 13 maart 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Deportivo Alavés. De wedstrijd wordt gespeeld in Reale Arena in San Sebastián.

Via de Real Sociedad - Deportivo Alavés live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Sociedad - Deportivo Alavés (1-0)

Het Primera División duel tussen Real Sociedad en Deportivo Alavés is onder leiding van scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez geëindigd in een 1-0 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 70e minuut door M. Zubimendi, waarmee Real Sociedad met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Real Sociedad dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Real Sociedad uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Real Sociedad - Deportivo Alavés 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Sociedad - Deportivo Alavés teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor A. Illarramendi Real Sociedad
27' Gele kaart Deportivo Alavés Gele kaart voor V. Laguardia Deportivo Alavés
46' Wissel Real Sociedad Wissel M. Zubimendi voor A. Illarramendi Real Sociedad
62' Wissel Deportivo Alavés Wissel G. Escalante voor T. Pina Deportivo Alavés
62' Wissel Real Sociedad Wissel A. Sorloth voor A. Isak Real Sociedad
63' Wissel Real Sociedad Wissel M. Oyarzabal voor A. Januzaj Real Sociedad
70' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt M. Zubimendi met assist van M. Oyarzabal Real Sociedad 1-0
73' Wissel Deportivo Alavés Wissel Jason voor E. Mendez Deportivo Alavés
73' Wissel Deportivo Alavés Wissel M. Loum voor P. Pons Deportivo Alavés
74' Wissel Real Sociedad Wissel J. Zaldua voor A. Gorosabel Real Sociedad
83' Wissel Real Sociedad Wissel I. Zubeldia voor Rafinha Real Sociedad
83' Wissel Deportivo Alavés Wissel M. de la Fuente voor T. Moya Deportivo Alavés
83' Wissel Deportivo Alavés Wissel M. Vallejo voor L. Rioja Deportivo Alavés
Video hoogtepunten en samenvatting Real Sociedad - Deportivo Alavés
Opstellingen Real Sociedad - Deportivo Alavés
De opstellingen van Real Sociedad en Deportivo Alavés zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Sociedad gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Deportivo Alavés zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Sociedad - Deportivo Alavés

Real Sociedad en Deportivo Alavés treffen elkaar in de 28e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Sociedad en Deportivo Alavés in de Primera División vond plaats op 2 januari 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is Real Sociedad favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Deportivo Alavés slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Real Sociedad 7
Winst Deportivo Alavés 4
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Sociedad op een 7e positie staat, terwijl we Deportivo Alavés terugvinden op de 19e plaats.