Nabeschouwing Real Sociedad - Espanyol (1-0) || Primera División 2021/2022

Maandag 4 april 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Real Sociedad het maandag 4 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Reale Arena in San Sebastián.

Via de Real Sociedad - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Sociedad - Espanyol (1-0)

Het Primera División duel tussen Real Sociedad en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Santiago Jaime Latre geëindigd in een 1-0 overwinning voor Real Sociedad. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 96 minuten. A. Isak maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Real Sociedad vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Santiago Jaime Latre, waardoor Real Sociedad de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Real Sociedad - Espanyol 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Sociedad - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

51' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Sørloth Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding A. Sørloth Real Sociedad
55' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Y. Herrera Espanyol
57' Wissel Espanyol Wissel O. Melendo voor K. Bare Espanyol
57' Wissel Espanyol Wissel T. Vilhena voor A. Embarba Espanyol
61' Wissel Real Sociedad Wissel N. Djouahra voor Portu Real Sociedad
71' Wissel Real Sociedad Wissel M. Merino voor Rafinha Real Sociedad
73' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor D. Rico Real Sociedad
74' Wissel Espanyol Wissel L. Dimata voor L. Moron Espanyol
74' Wissel Espanyol Wissel A. Vidal voor O. Gil Espanyol
76' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor S. Darder Espanyol
88' Wissel Real Sociedad Wissel A. Martin voor D. Silva Real Sociedad
91' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor A. Isak Real Sociedad
95' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Vidal Espanyol
96' Penalty Real Sociedad Penalty A. Isak Real Sociedad 1-0
97' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Pedrosa Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Real Sociedad - Espanyol
Opstellingen Real Sociedad - Espanyol
De opstellingen van Real Sociedad en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Sociedad gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Sociedad - Espanyol

Real Sociedad en Espanyol treffen elkaar in de 30e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Santiago Jaime Latre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Sociedad en Espanyol in de Primera División vond plaats op 28 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Espanyol. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Espanyol favoriet. 10 keer wist de ploeg van Real Sociedad te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Real Sociedad. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Real Sociedad 9
Winst Espanyol 10
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Sociedad op een 6e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 12e plaats.