Nabeschouwing Athletic Club - Villarreal (2-1) || Primera División 2021/2022

Zaterdag 23 oktober 2021 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Athletic Club het zaterdag 23 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Villarreal. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Villarreal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Villarreal (2-1)

Het Primera División duel tussen Athletic Club en Villarreal is onder leiding van scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández geëindigd in een 2-1 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door R. Garcia, waarmee Athletic Club met 1-0 de leiding nam. Villarreal kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Coquelin, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Athletic Club vervolgens op 2-1. Het was I. Muniain die vanaf 11 meter wist te scoren in de 77e minuut.

Athletic Club kreeg een penalty toegewezen in de 82e minuut, die werd genomen door A. Berenguer. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-1 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández, waardoor Athletic Club dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Athletic Club - Villarreal 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Villarreal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Athletic Club Doelpunt R. Garcia met assist van I. Williams Athletic Club 1-0
21' Wissel Villarreal Wissel S. Chukwueze voor G. Moreno Villarreal
32' Doelpunt Villarreal Doelpunt F. Coquelin met assist van A. Danjuma Villarreal 1-1
55' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor J. Foyth Villarreal
62' Wissel Villarreal Wissel A. Moreno voor F. Coquelin Villarreal
63' Wissel Villarreal Wissel D. Raba voor Y. Pino Villarreal
65' Wissel Villarreal Wissel S. Aurier voor J. Foyth Villarreal
72' Wissel Athletic Club Wissel A. Villalibre voor I. Williams Athletic Club
72' Wissel Athletic Club Wissel O. Sancet voor R. Garcia Athletic Club
76' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor A. Moreno Villarreal
77' Penalty Athletic Club Penalty I. Muniain Athletic Club 2-1
80' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor P. Estupinan Villarreal
82' Penalty gemist Athletic Club Penalty gemist A. Berenguer Athletic Club
87' Wissel Athletic Club Wissel O. Zarraga voor A. Berenguer Athletic Club
87' Wissel Athletic Club Wissel N. Williams voor I. Muniain Athletic Club
91' Wissel Athletic Club Wissel M. Vesga voor D. Garcia Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Villarreal
Opstellingen Athletic Club - Villarreal
De opstellingen van Athletic Club en Villarreal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Villarreal zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Villarreal

Athletic Club en Villarreal treffen elkaar in de 10e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Villarreal in de Primera División vond plaats op 21 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Villarreal favoriet. 14 keer wist de ploeg van Athletic Club te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Athletic Club. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 6
Winst Villarreal 14
Gelijkspel 10
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 9e positie staat, terwijl we Villarreal terugvinden op de 13e plaats.