Nabeschouwing Barcelona - Almería (2-0) || Primera División 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Barcelona het zaterdag 5 november 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Almería. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Almería live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Almería (2-0)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Almería is onder leiding van scheidsrechter Pablo González Fuertes geëindigd in een 2-0 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 7e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg R. Lewandowski van FC Barcelona via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 48 minuten was het O. Dembele die FC Barcelona op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Barcelona via een goal van F. de Jong in de 62e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Barcelona.

LIVE Barcelona - Almería 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Almería teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Almería Gele kaart voor Kaiky Almería
7' Penalty gemist FC Barcelona Penalty gemist R. Lewandowski FC Barcelona
9' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor F. Torres FC Barcelona
42' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor O. Dembele FC Barcelona
46' Wissel Almería Wissel D. Sousa voor Leo Baptistao Almería
46' Wissel Almería Wissel S. Babic voor Kaiky Almería
48' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt O. Dembele met assist van S. Busquets FC Barcelona 1-0
61' Wissel FC Barcelona Wissel A. Fati voor F. Torres FC Barcelona
62' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt F. de Jong FC Barcelona 2-0
68' Wissel FC Barcelona Wissel Gavi voor S. Busquets FC Barcelona
68' Wissel FC Barcelona Wissel Raphinha voor O. Dembele FC Barcelona
68' Wissel Almería Wissel I. Eguaras voor R. Ely Almería
69' Wissel Almería Wissel A. Puigmal voor G. Melero Almería
79' Wissel Almería Wissel F. Portillo voor L. Robertone Almería
85' Wissel FC Barcelona Wissel A. Christensen voor G. Pique FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Almería
Opstellingen Barcelona - Almería
De opstellingen van Barcelona en Almería zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Almería zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Almería

Barcelona en Almería treffen elkaar in de 13e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pablo González Fuertes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Almería in de Primera División vond plaats op 8 april 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Almería slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 10
Winst Almería 0
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 2e positie staat, terwijl we Almería terugvinden op de 15e plaats.