Nabeschouwing Barcelona - Atlético Madrid (4-2) || Primera División 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 16:15 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Barcelona het zondag 6 februari 2022 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Atlético Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Atlético Madrid live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Atlético Madrid (4-2)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Atlético Madrid is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 4-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Y. Carrasco, waarmee Atlético Madrid met 0-1 de leiding nam. FC Barcelona kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Alba, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 21e minuut zette Gavi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 43 minuten werd de voorsprong voor FC Barcelona vergroot nadat R. Araujo de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 49e minuut nadat D. Alves namens FC Barcelona de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 58e minuut en kwam op naam te staan van Atlético Madrid speler L. Suarez, die daarmee tekende voor de 4-2. Na 69 minuten werd D. Alves van FC Barcelona met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd, waardoor FC Barcelona het restant van de wedstrijd met een man minder moest volbrengen.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jesús Gil Manzano en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Atlético Madrid 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Atlético Madrid teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Y. Carrasco met assist van L. Suarez Atlético Madrid 0-1
10' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt J. Alba met assist van D. Alves FC Barcelona 1-1
21' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Gavi met assist van A. Traore FC Barcelona 2-1
43' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Araujo met assist van F. Torres FC Barcelona 3-1
46' Wissel Atlético Madrid Wissel D. Wass voor S. Vrsaljko Atlético Madrid
49' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt D. Alves FC Barcelona 4-1
52' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor J. Alba FC Barcelona
55' Wissel Atlético Madrid Wissel M. Cunha voor M. Hermoso Atlético Madrid
55' Wissel Atlético Madrid Wissel R. Mandava voor T. Lemar Atlético Madrid
56' Wissel Atlético Madrid Wissel A. Correa voor Joao Felix Atlético Madrid
58' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt L. Suarez met assist van J. Gimenez Atlético Madrid 4-2
61' Wissel FC Barcelona Wissel P. Aubameyang voor A. Traore FC Barcelona
66' Wissel FC Barcelona Wissel Nico voor Pedri FC Barcelona
69' Rode kaart FC Barcelona Rode kaart voor D. Alves FC Barcelona
71' Wissel FC Barcelona Wissel S. Dest voor Gavi FC Barcelona
72' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor F. de Jong FC Barcelona
76' Wissel Atlético Madrid Wissel H. Herrera voor Koke Atlético Madrid
83' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Xavi FC Barcelona
89' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor D. Wass Atlético Madrid
90' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor H. Herrera Atlético Madrid
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Atlético Madrid
Opstellingen Barcelona - Atlético Madrid
De opstellingen van Barcelona en Atlético Madrid zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Atlético Madrid zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Atlético Madrid

Barcelona en Atlético Madrid treffen elkaar in de 23e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Atlético Madrid in de Primera División vond plaats op 2 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atlético Madrid. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Atlético Madrid slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 18
Winst Atlético Madrid 7
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 5e positie staat, terwijl we Atlético Madrid terugvinden op de 4e plaats.