Nabeschouwing Barcelona - Elche (3-2) || Primera División 2021/2022

Zaterdag 18 december 2021 - 18:30 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Barcelona het zaterdag 18 december 2021 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Elche. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Elche live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Elche (3-2)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Elche is onder leiding van scheidsrechter Javier Alberola Rojas geëindigd in een 3-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door F. Jutgla, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gavi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist Elche de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Tete Morente.

Na 63 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Milla de 2-2 maakte voor Elche. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Barcelona dat in de 85e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Nico de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Javier Alberola Rojas en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Elche 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Elche teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt F. Jutgla met assist van O. Dembele FC Barcelona 1-0
19' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Gavi met assist van C. Lenglet FC Barcelona 2-0
46' Wissel Elche Wissel G. Gumbau voor I. Marcone Elche
46' Wissel Elche Wissel Tete Morente voor Josan Elche
60' Wissel Elche Wissel R. Guti voor O. Mascarell Elche
60' Wissel Elche Wissel P. Milla voor Fidel Elche
62' Doelpunt Elche Doelpunt Tete Morente met assist van L. Boye Elche 2-1
63' Doelpunt Elche Doelpunt P. Milla met assist van Tete Morente Elche 2-2
71' Gele kaart Elche Gele kaart voor P. Milla Elche
72' Wissel FC Barcelona Wissel Nico voor F. Jutgla FC Barcelona
76' Wissel FC Barcelona Wissel R. Puig voor F. de Jong FC Barcelona
77' Gele kaart Elche Gele kaart voor G. Gumbau Elche
79' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor E. Garcia FC Barcelona
83' Wissel Elche Wissel Josema voor J. Mojica Elche
85' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Nico met assist van Gavi FC Barcelona 3-2
86' Gele kaart Elche Gele kaart voor E. Roco Elche
89' Wissel FC Barcelona Wissel A. Balde voor A. Ezzalzouli FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Elche
Opstellingen Barcelona - Elche
De opstellingen van Barcelona en Elche zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 3-3-1-3 formatie en Elche zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Elche

Barcelona en Elche treffen elkaar in de 18e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Alberola Rojas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Elche in de Primera División vond plaats op 24 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Elche slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 5
Winst Elche 0
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 8e positie staat, terwijl we Elche terugvinden op de 16e plaats.