Nabeschouwing Barcelona - Espanyol (1-0) || Primera División 2021/2022

Zaterdag 20 november 2021 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Barcelona het zaterdag 20 november 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Espanyol (1-0)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Espanyol is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 48 minuten. M. Depay maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Barcelona vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Barcelona uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Barcelona - Espanyol 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel FC Barcelona Wissel A. Ezzalzouli voor I. Akhomach FC Barcelona
48' Penalty FC Barcelona Penalty M. Depay FC Barcelona 1-0
56' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor J. Puado Espanyol
56' Wissel Espanyol Wissel M. Morlanes voor D. Lopez Espanyol
59' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor A. Ezzalzouli FC Barcelona
59' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor A. Pedrosa Espanyol
64' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor O. Mingueza FC Barcelona
70' Wissel FC Barcelona Wissel Coutinho voor Gavi FC Barcelona
78' Wissel Espanyol Wissel L. Dimata voor Y. Herrera Espanyol
78' Wissel Espanyol Wissel Wu Lei voor A. Embarba Espanyol
78' Wissel FC Barcelona Wissel R. Puig voor S. Busquets FC Barcelona
83' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor F. de Jong FC Barcelona
88' Wissel FC Barcelona Wissel Y. Demir voor Nico FC Barcelona
88' Wissel FC Barcelona Wissel R. Araujo voor O. Mingueza FC Barcelona
88' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor M. ter Stegen FC Barcelona
93' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor L. Cabrera Espanyol
95' Wissel Espanyol Wissel L. Moron voor S. Darder Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Espanyol
Opstellingen Barcelona - Espanyol
De opstellingen van Barcelona en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Espanyol

Barcelona en Espanyol treffen elkaar in de 14e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Espanyol in de Primera División vond plaats op 8 juli 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Espanyol slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 20
Winst Espanyol 2
Gelijkspel 8
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 9e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 11e plaats.