Nabeschouwing Barcelona - Sevilla (1-0) || Primera División 2021/2022

Zondag 3 april 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Barcelona het zondag 3 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Sevilla (1-0)

Het Primera División duel tussen Barcelona en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 1-0 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 72e minuut door Pedri, waarmee FC Barcelona met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Barcelona dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Barcelona uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Barcelona - Sevilla 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

56' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Xavi FC Barcelona
61' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Busquets FC Barcelona
67' Wissel Sevilla Wissel J. Corona voor E. Lamela Sevilla
72' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Pedri met assist van O. Dembele FC Barcelona 1-0
74' Wissel FC Barcelona Wissel Gavi voor F. de Jong FC Barcelona
78' Wissel Sevilla Wissel Y. En Nesyri voor N. Gudelj Sevilla
78' Wissel Sevilla Wissel G. Montiel voor J. Navas Sevilla
81' Wissel FC Barcelona Wissel M. Depay voor P. Aubameyang FC Barcelona
82' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor O. Dembele FC Barcelona
82' Wissel Sevilla Wissel R. Mir voor K. Rekik Sevilla
82' Wissel Sevilla Wissel L. Augustinsson voor A. Martial Sevilla
85' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor G. Pique FC Barcelona
85' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor G. Montiel Sevilla
85' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. Corona Sevilla
88' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor L. Ocampos Sevilla
91' Wissel FC Barcelona Wissel Nico voor O. Dembele FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Sevilla
Opstellingen Barcelona - Sevilla
De opstellingen van Barcelona en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sevilla zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Sevilla

Barcelona en Sevilla treffen elkaar in de 30e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Sevilla in de Primera División vond plaats op 21 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Sevilla slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Barcelona 22
Winst Sevilla 3
Gelijkspel 8
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 4e positie staat, terwijl we Sevilla terugvinden op de 2e plaats.