Nabeschouwing Celta de Vigo - Espanyol (3-1) || Primera División 2021/2022

Vrijdag 17 december 2021 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Celta de Vigo het vrijdag 17 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Espanyol. De wedstrijd wordt gespeeld in Abanca-Balaídos (Vigo) in Vigo.

Via de Celta de Vigo - Espanyol live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celta de Vigo - Espanyol (3-1)

Het Primera División duel tussen Celta de Vigo en Espanyol is onder leiding van scheidsrechter Valentín Pizarro Gómez geëindigd in een 3-1 overwinning voor Celta de Vigo. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Celta de Vigo kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van S. Mina. Celta de Vigo vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Aspas op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 82e minuut volgde een derde treffer van Celta de Vigo, waarmee D. Suarez zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 92 minuten deed L. Moron iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Espanyol werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Espanyol echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Celta de Vigo.

LIVE Celta de Vigo - Espanyol 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celta de Vigo - Espanyol teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt S. Mina met assist van I. Aspas Celta de Vigo 1-0
46' Wissel Celta de Vigo Wissel D. Suarez voor F. Beltran Celta de Vigo
47' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt I. Aspas met assist van D. Suarez Celta de Vigo 2-0
58' Wissel Espanyol Wissel M. Morlanes voor O. Melendo Espanyol
58' Wissel Espanyol Wissel L. Moron voor Miguelon Espanyol
58' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor Y. Herrera Espanyol
74' Wissel Espanyol Wissel R. Sanchez voor A. Vidal Espanyol
82' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt D. Suarez met assist van H. Mallo Celta de Vigo 3-0
85' Wissel Celta de Vigo Wissel Nolito voor I. Aspas Celta de Vigo
87' Wissel Espanyol Wissel D. Vila voor A. Pedrosa Espanyol
87' Wissel Celta de Vigo Wissel G. Veiga voor B. Mendez Celta de Vigo
89' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor S. Mina Celta de Vigo
89' Wissel Celta de Vigo Wissel H. Sotelo voor S. Mina Celta de Vigo
91' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor D. Vila Espanyol
91' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor H. Mallo Celta de Vigo
92' Doelpunt Espanyol Doelpunt L. Moron met assist van S. Gomez Espanyol 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Celta de Vigo - Espanyol
Opstellingen Celta de Vigo - Espanyol
De opstellingen van Celta de Vigo en Espanyol zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celta de Vigo gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Espanyol zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Celta de Vigo - Espanyol

Celta de Vigo en Espanyol treffen elkaar in de 18e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Valentín Pizarro Gómez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celta de Vigo en Espanyol in de Primera División vond plaats op 19 juli 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Espanyol favoriet. 7 keer wist de ploeg van Celta de Vigo te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Celta de Vigo. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Celta de Vigo 5
Winst Espanyol 7
Gelijkspel 8
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celta de Vigo op een 14e positie staat, terwijl we Espanyol terugvinden op de 9e plaats.