Nabeschouwing Espanyol - Atlético Madrid (1-2) || Primera División 2021/2022

Zondag 12 september 2021 - 14:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Espanyol het zondag 12 september 2021 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Atlético Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Atlético Madrid live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Atlético Madrid (1-2)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Atlético Madrid is onder leiding van scheidsrechter Juan Martínez Munuera geëindigd in een 1-2 overwinning voor Atlético Madrid. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door R. de Tomas, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. Atlético Madrid kwam in de 79e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Carrasco, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 99e minuut zette T. Lemar zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Atlético Madrid de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juan Martínez Munuera, waardoor Atlético Madrid dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Espanyol - Atlético Madrid 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Atlético Madrid teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor M. Hermoso Atlético Madrid
40' Doelpunt Espanyol Doelpunt R. de Tomas met assist van A. Embarba Espanyol 1-0
46' Wissel Espanyol Wissel L. Recasens voor F. Calero Espanyol
46' Wissel Atlético Madrid Wissel G. Kondogbia voor M. Hermoso Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel T. Lemar voor K. Trippier Atlético Madrid
46' Wissel Atlético Madrid Wissel Renan Lodi voor A. Correa Atlético Madrid
53' VAR: Afgekeurd doelpunt T. Lemar Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel T. Lemar Atlético Madrid
58' Wissel Espanyol Wissel L. Moron voor O. Melendo Espanyol
58' Wissel Espanyol Wissel K. Bare voor M. Morlanes Espanyol
58' Wissel Atlético Madrid Wissel Joao Felix voor A. Griezmann Atlético Madrid
71' Wissel Atlético Madrid Wissel M. Cunha voor L. Suarez Atlético Madrid
75' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor A. Vidal Espanyol
79' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Y. Carrasco Atlético Madrid 1-1
82' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor G. Kondogbia Atlético Madrid
83' Wissel Espanyol Wissel L. Dimata voor R. de Tomas Espanyol
96' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor V. Moreno Espanyol
98' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Y. Carrasco Atlético Madrid
99' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt T. Lemar met assist van Y. Carrasco Atlético Madrid 1-2
101' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor N. Melamed Espanyol
101' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Joao Felix Atlético Madrid
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Atlético Madrid
Opstellingen Espanyol - Atlético Madrid
De opstellingen van Espanyol en Atlético Madrid zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Atlético Madrid zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Atlético Madrid

Espanyol en Atlético Madrid treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juan Martínez Munuera en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Atlético Madrid in de Primera División vond plaats op 1 maart 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Atlético Madrid favoriet. 14 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Espanyol. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 10
Winst Atlético Madrid 14
Gelijkspel 6
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 16e positie staat, terwijl we Atlético Madrid terugvinden op de 6e plaats.