Nabeschouwing Espanyol - Getafe (2-0) || Primera División 2021/2022

Zaterdag 5 maart 2022 - 16:15 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Espanyol het zaterdag 5 maart 2022 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Getafe (2-0)

Het Primera División duel tussen Espanyol en Getafe is onder leiding van scheidsrechter Adrián Cordero Vega geëindigd in een 2-0 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door L. Cabrera, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van E. Cabaco zorgde ervoor dat Espanyol op 2-0 kwam te staan in de 27e minuut.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Espanyol.

LIVE Espanyol - Getafe 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Getafe Gele kaart voor S. Mitrovic Getafe
17' Doelpunt Espanyol Doelpunt L. Cabrera met assist van T. Vilhena Espanyol 1-0
27' Eigen doelpunt Espanyol Eigen doelpunt E. Cabaco Espanyol 2-0
32' Gele kaart Getafe Gele kaart voor E. Unal Getafe
40' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor O. Gil Espanyol
42' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor T. Vilhena Espanyol
43' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor D. Lopez Espanyol
56' Gele kaart Getafe Gele kaart voor O. Rodriguez Getafe
56' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor Y. Herrera Espanyol
60' Wissel Espanyol Wissel N. Melamed voor T. Vilhena Espanyol
64' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor L. Cabrera Espanyol
69' Wissel Getafe Wissel S. Ramirez voor Florentino Getafe
72' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor S. Darder Espanyol
72' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Djene Getafe
78' Gele kaart Getafe Gele kaart voor E. Cabaco Getafe
81' Wissel Getafe Wissel G. Villar voor O. Rodriguez Getafe
81' Wissel Espanyol Wissel A. Vidal voor O. Gil Espanyol
81' Wissel Getafe Wissel J. Jankto voor E. Cabaco Getafe
89' Wissel Espanyol Wissel Wu Lei voor J. Puado Espanyol
90' Wissel Espanyol Wissel L. Moron voor R. de Tomas Espanyol
90' Wissel Espanyol Wissel F. Merida voor S. Darder Espanyol
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Getafe
Opstellingen Espanyol - Getafe
De opstellingen van Espanyol en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Getafe zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Espanyol - Getafe

Espanyol en Getafe treffen elkaar in de 27e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Adrián Cordero Vega en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Getafe in de Primera División vond plaats op 31 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Getafe. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Getafe favoriet. 11 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Espanyol. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Espanyol 10
Winst Getafe 11
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Espanyol op een 13e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 15e plaats.