Nabeschouwing Levante - Barcelona (2-3) || Primera División 2021/2022

Zondag 10 april 2022 - 21:00 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Levante het zondag 10 april 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ciudad de Valencia in Valencia.

Via de Levante - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Levante - Barcelona (2-3)

Het Primera División duel tussen Levante en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter José Luis Munuera Montero geëindigd in een 2-3 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 52 minuten. J. L. Morales maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Levante vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Levante kreeg via R. Marti in de 56e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter José Luis Munuera Montero de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte P. Aubameyang namens FC Barcelona in de 59e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 63e minuut was het FC Barcelona dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Pedri. In de 83e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Levante speler G. Melero. Laat in de wedstrijd was het vervolgens FC Barcelona dat via L. de Jong nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 92e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José Luis Munuera Montero bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Levante - Barcelona 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Levante - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Levante Gele kaart voor J. Campana Levante
52' Penalty Levante Penalty J. L. Morales Levante 1-0
56' Penalty gemist Levante Penalty gemist R. Marti Levante
56' Wissel FC Barcelona Wissel Pedri voor Nico FC Barcelona
57' Wissel FC Barcelona Wissel Gavi voor F. de Jong FC Barcelona
59' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt P. Aubameyang met assist van O. Dembele FC Barcelona 1-1
63' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Pedri met assist van Gavi FC Barcelona 1-2
65' Wissel Levante Wissel D. Gomez voor R. Marti Levante
65' Wissel Levante Wissel G. Melero voor J. Campana Levante
76' Wissel Levante Wissel E. Bardhi voor N. Radoja Levante
76' Wissel Levante Wissel A. Cantero voor R. Vezo Levante
81' Wissel FC Barcelona Wissel C. Lenglet voor D. Alves FC Barcelona
83' Penalty Levante Penalty G. Melero Levante 2-2
84' Wissel FC Barcelona Wissel L. de Jong voor P. Aubameyang FC Barcelona
84' Wissel FC Barcelona Wissel A. Traore voor O. Dembele FC Barcelona
87' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor R. Araujo FC Barcelona
90' Wissel Levante Wissel M. Pubill Pages voor J. L. Morales Levante
92' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. de Jong met assist van J. Alba FC Barcelona 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Levante - Barcelona
Opstellingen Levante - Barcelona
De opstellingen van Levante en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Levante gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Levante - Barcelona

Levante en Barcelona treffen elkaar in de 31e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Munuera Montero en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Levante en Barcelona in de Primera División vond plaats op 26 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 19 keer wist de ploeg van Levante te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Levante. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Levante 2
Winst Barcelona 19
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Levante op een 19e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 3e plaats.