Nabeschouwing Real Sociedad - Barcelona (1-4) || Primera División 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 22:00 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Real Sociedad het zondag 21 augustus 2022 om 22:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Reale Arena in San Sebastián.

Via de Real Sociedad - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Real Sociedad - Barcelona (1-4)

Het Primera División duel tussen Real Sociedad en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter José Luis Munuera Montero geëindigd in een 1-4 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Barcelona kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van R. Lewandowski. Real Sociedad kwam in de 6e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Isak, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette O. Dembele zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Barcelona de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de voorsprong voor FC Barcelona vergroot nadat R. Lewandowski de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 79e minuut wist A. Fati namens FC Barcelona de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José Luis Munuera Montero en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Real Sociedad - Barcelona 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Real Sociedad - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Lewandowski met assist van A. Balde FC Barcelona 0-1
6' Doelpunt Real Sociedad Doelpunt A. Isak Real Sociedad 1-1
21' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor A. Elustondo Real Sociedad
41' Gele kaart Real Sociedad Gele kaart voor R. Le Normand Real Sociedad
51' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor R. Araujo FC Barcelona
64' Wissel FC Barcelona Wissel A. Fati voor F. Torres FC Barcelona
64' Wissel FC Barcelona Wissel Raphinha voor A. Balde FC Barcelona
66' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt O. Dembele met assist van A. Fati FC Barcelona 1-2
68' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Lewandowski met assist van A. Fati FC Barcelona 1-3
69' Wissel Real Sociedad Wissel R. Navarro voor A. Isak Real Sociedad
69' Wissel Real Sociedad Wissel M. Cho voor T. Kubo Real Sociedad
69' Wissel Real Sociedad Wissel B. Turrientes voor D. Silva Real Sociedad
72' Wissel FC Barcelona Wissel J. Alba voor O. Dembele FC Barcelona
78' Wissel Real Sociedad Wissel J. Karrikaburu voor M. Merino Real Sociedad
78' Wissel Real Sociedad Wissel A. Gorosabel voor A. Elustondo Real Sociedad
79' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt A. Fati FC Barcelona 1-4
85' Wissel FC Barcelona Wissel S. Roberto voor F. de Jong FC Barcelona
85' Wissel FC Barcelona Wissel F. Kessie voor Gavi FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting Real Sociedad - Barcelona
Opstellingen Real Sociedad - Barcelona
De opstellingen van Real Sociedad en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Real Sociedad gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Barcelona zal beginnen in een 3-2-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Real Sociedad - Barcelona

Real Sociedad en Barcelona treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Munuera Montero en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Real Sociedad en Barcelona in de Primera División vond plaats op 21 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 20 keer wist de ploeg van Real Sociedad te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Real Sociedad. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Real Sociedad 5
Winst Barcelona 20
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Real Sociedad op een 8e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 10e plaats.