Nabeschouwing Sevilla - Athletic Club (1-1) || Primera División 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 18:30 uur

In de Primera División 2022/2023 neemt Sevilla het zaterdag 8 oktober 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Athletic Club (1-1)

De Primera División 2022/2023 wedstrijd tussen Sevilla en Athletic Club geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sevilla kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van O. Torres. Athletic Club kwam na 73 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van M. Vesga, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 94e minuut moest Athletic Club verder met een man minder nadat A. Herrera een rode kaart had gekregen. Het lukte Sevilla in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Sevilla - Athletic Club 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Sevilla Doelpunt O. Torres met assist van K. Dolberg Sevilla 1-0
38' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Isco Sevilla
39' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor A. Telles Sevilla
56' Wissel Sevilla Wissel M. Acuna voor J. Jordan Sevilla
56' Wissel Sevilla Wissel J. A. Carmona voor T. Nianzou Sevilla
56' Wissel Athletic Club Wissel M. Vesga voor D. Garcia Athletic Club
56' Wissel Athletic Club Wissel A. Herrera voor O. Sancet Athletic Club
58' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. A. Carmona Sevilla
61' Wissel Sevilla Wissel Y. En Nesyri voor K. Dolberg Sevilla
61' Wissel Sevilla Wissel E. Lamela voor Isco Sevilla
71' Wissel Sevilla Wissel T. Delaney voor A. Telles Sevilla
72' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor M. Acuna Sevilla
73' Doelpunt Athletic Club Doelpunt M. Vesga Athletic Club 1-1
74' Wissel Athletic Club Wissel R. Garcia voor A. Berenguer Athletic Club
86' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor J. Sampaoli Sevilla
88' Wissel Athletic Club Wissel J. Morcillo voor N. Williams Athletic Club
94' Rode kaart Athletic Club Rode kaart voor A. Herrera Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Athletic Club
Opstellingen Sevilla - Athletic Club
De opstellingen van Sevilla en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Athletic Club zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Athletic Club

Sevilla en Athletic Club treffen elkaar in de 8e speelronde van de Primera División van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 22 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sevilla. Op basis van de afgelopen 34 duels tussen beide ploegen is Sevilla favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Athletic Club slechts 13 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sevilla 18
Winst Athletic Club 13
Totaal 34

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 18e positie staat, terwijl we Athletic Club terugvinden op de 3e plaats.