Nabeschouwing Sevilla - Barcelona (1-1) || Primera División 2021/2022

Dinsdag 21 december 2021 - 21:30 uur

In de Primera División 2021/2022 neemt Sevilla het dinsdag 21 december 2021 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán in Sevilla.

Via de Sevilla - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sevilla - Barcelona (1-1)

De Primera División 2021/2022 wedstrijd tussen Sevilla en Barcelona geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Papu Gomez, waarmee Sevilla met 1-0 de leiding nam. FC Barcelona kwam na 45 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van R. Araujo, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 64e minuut moest Sevilla verder met een man minder nadat J. Kounde een rode kaart had gekregen. Het lukte Barcelona in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Sevilla - Barcelona 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sevilla - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor S. Busquets FC Barcelona
32' Doelpunt Sevilla Doelpunt Papu Gomez met assist van I. Rakitic Sevilla 1-0
35' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor T. Delaney Sevilla
45' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt R. Araujo met assist van O. Dembele FC Barcelona 1-1
64' Rode kaart Sevilla Rode kaart voor J. Kounde Sevilla
70' Wissel Sevilla Wissel Y. En Nesyri voor R. Mir Sevilla
70' Wissel Sevilla Wissel N. Gudelj voor I. Rakitic Sevilla
72' Wissel FC Barcelona Wissel C. Lenglet voor E. Garcia FC Barcelona
73' Wissel FC Barcelona Wissel Nico voor F. Jutgla FC Barcelona
74' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor A. Ezzalzouli FC Barcelona
77' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Gavi FC Barcelona
85' Wissel FC Barcelona Wissel L. de Jong voor F. de Jong FC Barcelona
86' Wissel Sevilla Wissel Juanlu voor Papu Gomez Sevilla
86' Wissel Sevilla Wissel L. Augustinsson voor T. Delaney Sevilla
88' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Juanlu Sevilla
92' Wissel Sevilla Wissel V. Fattore voor L. Ocampos Sevilla
Video hoogtepunten en samenvatting Sevilla - Barcelona
Opstellingen Sevilla - Barcelona
De opstellingen van Sevilla en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sevilla gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sevilla - Barcelona

Sevilla en Barcelona treffen elkaar in de 4e speelronde van de Primera División van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sevilla en Barcelona in de Primera División vond plaats op 27 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 22 keer wist de ploeg van Sevilla te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sevilla. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sevilla 3
Winst Barcelona 22
Gelijkspel 7
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sevilla op een 2e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 8e plaats.