Nabeschouwing Athletic Club - Rayo Vallecano (4-0) || Primera División 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 16:15 uur

In de Primera División 2023/2024 neemt Athletic Club het zaterdag 2 december 2023 om 16:15 uur in eigen huis op tegen Rayo Vallecano. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Rayo Vallecano live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Rayo Vallecano (4-0)

Het Primera División duel tussen Athletic Club en Rayo Vallecano is onder leiding van scheidsrechter Francisco José Hernández Maeso geëindigd in een 4-0 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Gorka Guruzeta, waarmee Athletic Club met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Alfonso Espino zorgde ervoor dat Athletic Club op 2-0 kwam te staan in de 47e minuut. In de 64e minuut volgde een derde treffer van Athletic Club, waarmee Iñaki Williams zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Athletic Club in de 68e minuut, nadat Nico Williams de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Athletic Club.

LIVE Athletic Club - Rayo Vallecano 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Rayo Vallecano teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Daniel Vivian Athletic Club
14' VAR: Afgekeurd doelpunt Gorka Guruzeta Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Gorka Guruzeta Athletic Club
23' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Gorka Guruzeta met assist van Oihan Sancet Athletic Club 1-0
32' Gele kaart Rayo Vallecano Gele kaart voor Alfonso Espino Rayo Vallecano
47' Eigen doelpunt Athletic Club Eigen doelpunt Alfonso Espino Athletic Club 2-0
55' Wissel Rayo Vallecano Wissel Kike Pérez voor Óscar Valentín Rayo Vallecano
55' Wissel Rayo Vallecano Wissel Jorge de Frutos voor Unai López Rayo Vallecano
55' Wissel Rayo Vallecano Wissel Óscar Trejo voor Isi Palazón Rayo Vallecano
64' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Iñaki Williams met assist van Gorka Guruzeta Athletic Club 3-0
68' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Nico Williams met assist van Íñigo Lekue Athletic Club 4-0
69' Wissel Rayo Vallecano Wissel Radamel Falcao voor Sergio Camello Rayo Vallecano
74' Wissel Athletic Club Wissel Iker Muniain voor Oihan Sancet Athletic Club
74' Wissel Athletic Club Wissel Yuri Berchiche voor Óscar de Marcos Athletic Club
81' Wissel Athletic Club Wissel Beñat Prados voor Iñigo Ruiz de Galarreta Athletic Club
81' Wissel Athletic Club Wissel Álex Berenguer voor Iñaki Williams Athletic Club
84' Wissel Athletic Club Wissel Peru Nolaskoain Esnal voor Daniel Vivian Athletic Club
87' Gele kaart Rayo Vallecano Gele kaart voor Radamel Falcao Rayo Vallecano
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Rayo Vallecano
Opstellingen Athletic Club - Rayo Vallecano
De opstellingen van Athletic Club en Rayo Vallecano zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rayo Vallecano zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Rayo Vallecano

Athletic Club en Rayo Vallecano treffen elkaar in de 15e speelronde van de Primera División van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francisco José Hernández Maeso en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Rayo Vallecano in de Primera División vond plaats op 5 maart 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Athletic Club favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Rayo Vallecano slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Athletic Club 9
Winst Rayo Vallecano 3
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Athletic Club op een 5e positie staat, terwijl we Rayo Vallecano terugvinden op de 9e plaats.