Nabeschouwing Anderlecht - Club Brugge (2-3) || Jupiler Pro League 2018/2019

Donderdag 4 april 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Anderlecht het donderdag 4 april 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Club Brugge (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 2-3 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Club Brugge kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Wesley. Club Brugge vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Dennis op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut wist Anderlecht de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via P. Gerkens.

Na 87 minuten werd de voorsprong voor Club Brugge vergroot nadat A. Groeneveld de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Anderlecht dat in de 91e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Trebel de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bram Van Driessche bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Anderlecht - Club Brugge 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Wesley met assist van S. Schrijvers Club Brugge 0-1
27' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor I. Obradović Anderlecht
34' Doelpunt Club Brugge Doelpunt E. Dennis met assist van H. Vanaken Club Brugge 0-2
39' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor E. Dennis Club Brugge
61' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Y. Bolasie Anderlecht
64' Doelpunt Anderlecht Doelpunt P. Gerkens met assist van Y. Bolasie Anderlecht 1-2
68' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Trebel Anderlecht
72' Wissel Anderlecht Wissel S. Amrabat voor S. Schrijvers Anderlecht
72' Wissel Club Brugge Wissel B. Sanneh voor D. Appiah Club Brugge
74' Wissel Club Brugge Wissel A. Groeneveld voor E. Dennis Club Brugge
78' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor B. Mechele Club Brugge
81' Wissel Anderlecht Wissel I. Santini voor P. Gerkens Anderlecht
86' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Mbodji Anderlecht
87' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Groeneveld Club Brugge 1-3
88' Wissel Club Brugge Wissel D. Cools voor K. Diatta Club Brugge
91' Doelpunt Anderlecht Doelpunt A. Trebel met assist van I. Santini Anderlecht 2-3
92' Wissel Anderlecht Wissel A. Najar voor I. Obradović Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Club Brugge
Opstellingen Anderlecht - Club Brugge
De opstellingen van Anderlecht en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Anderlecht - Club Brugge

Anderlecht en Club Brugge treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 24 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 46 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Club Brugge slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 16 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 20
Winst Club Brugge 10
Gelijkspel 16
Totaal 46

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 2e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 3e plaats.