Nabeschouwing Anderlecht - Standard Luik (2-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 5 mei 2019 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Anderlecht het zondag 5 mei 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Standard Luik (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Anderlecht en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Bram Van Driessche geëindigd in een 2-1 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor S. Bornauw in de 11e minuut, waardoor Anderlecht met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 37 minuten was het Y. Verschaeren die Anderlecht op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Carcela namens Standard Liège in de 50e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 57e minuut was het Anderlecht dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van I. Santini, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bram Van Driessche, waardoor Anderlecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Anderlecht - Standard Luik 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Rode kaart Anderlecht Rode kaart voor S. Bornauw Anderlecht
27' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor I. Santini Anderlecht
32' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor L. Cavanda Standard Liège
37' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Y. Verschaeren met assist van Y. Bolasie Anderlecht 1-0
41' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Lestienne Standard Liège
50' Doelpunt Standard Liège Doelpunt M. Carcela met assist van L. Cavanda Standard Liège 1-1
55' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor K. Laifis Standard Liège
57' Doelpunt Anderlecht Doelpunt I. Santini met assist van A. Trebel Anderlecht 2-1
64' Wissel Standard Liège Wissel W. Balikwisha voor M. Lestienne Standard Liège
64' Wissel Standard Liège Wissel S. Pocognoli voor K. Laifis Standard Liège
74' Wissel Standard Liège Wissel S. Bastien voor A. Halilović Standard Liège
75' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Mbodji Anderlecht
78' Wissel Anderlecht Wissel A. Saelemaekers voor E. Cobbaut Anderlecht
83' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor I. Santini Anderlecht
92' Wissel Anderlecht Wissel P. Gerkens voor Y. Verschaeren Anderlecht
94' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor R. Emond Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Standard Luik
Opstellingen Anderlecht - Standard Luik
De opstellingen van Anderlecht en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Anderlecht - Standard Luik

Anderlecht en Standard Luik treffen elkaar in de 7e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 12 april 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Standard Luik. Op basis van de afgelopen 42 duels tussen beide teams is Standard Luik favoriet. 16 keer wist de ploeg van Anderlecht te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Anderlecht. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 13
Winst Standard Luik 16
Gelijkspel 13
Totaal 42

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 5e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 4e plaats.