Nabeschouwing Club Brugge - Gent (1-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 3 februari 2019 - 14:30 uur



In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Club Brugge het zondag 3 februari 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Gent (1-1)

De Jupiler Pro League 2018/2019 wedstrijd tussen Club Brugge en Gent geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door J. David, waarmee Gent met 0-1 de leiding nam. In de 62e minuut kreeg A. Esiti van Gent voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Gent de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte L. Openda namens Club Brugge in de 71e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 74e minuut werd E. Dennis van Club Brugge met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Club Brugge het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Club Brugge - Gent
Goals
1
1
Balbezit
55%
45%
Rode kaarten
1
1
Gele kaarten
3
4
Schoten totaal
14
8
Schoten op doel
9
4
Aanvallen
100
80
Gevaarlijke aanvallen
104
66
Overtredingen
17
20
Buitenspel
3
1
Corners
10
9
Wissels
4
3
LIVE Club Brugge - Gent 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Doelpunt Gent Doelpunt J. David met assist van A. Sørloth Gent 0-1
23' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor S. Schrijvers Club Brugge
31' Gele kaart Gent Gele kaart voor D. Bronn Gent
53' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Sørloth Gent
56' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Esiti Gent
61' Wissel Gent Wissel R. Yaremchuk voor R. Bezus Gent
62' Tweede gele kaart Gent Tweede gele kaart voor A. Esiti Gent
65' Wissel Gent Wissel B. Verstraete voor J. Dompé Gent
69' Wissel Gent Wissel B. Dejaegere voor J. David Gent
70' Wissel Club Brugge Wissel L. Openda voor S. Amrabat Club Brugge
71' Doelpunt Club Brugge Doelpunt L. Openda met assist van Wesley Club Brugge 1-1
74' Rode kaart Club Brugge Rode kaart voor E. Dennis Club Brugge
76' Wissel Club Brugge Wissel D. Cools voor R. Vormer Club Brugge
81' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor B. Mechele Club Brugge
87' Wissel Club Brugge Wissel K. Rezaei voor Wesley Club Brugge
87' Wissel Club Brugge Wissel K. Rezaei voor Wesley Club Brugge
91' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor M. Rits Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Gent
Opstellingen Club Brugge - Gent
De opstellingen van Club Brugge en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Gent zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Ivan Leko
Wissels Club Brugge
# Speler Pos.
1 Karlo Letica K
5 Benoît Poulain V
21 Dion Cools V
35 Saulo Decarli V
77 Clinton Mukoni Mata Pedro Lourenço V
10 Kaveh Rezaei A
27 Cyril Ngonge A
80 Lois Openda A
Formatie 4-3-3
Coach Jess Thorup
Voorbeschouwing Club Brugge - Gent

Club Brugge en Gent treffen elkaar in de 24e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Gent slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Club Brugge 16
Winst Gent 12
Gelijkspel 11
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 3e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Club Brugge - Gent Opstelling Club Brugge Opstelling Gent Live Club Brugge - Gent Live Club Brugge - Gent kijken Club Brugge - Gent kijken Live Club Brugge - Gent stream Club Brugge - Gent Fox Sports Nabeschouwing Club Brugge - Gent Uitslag Club Brugge - Gent Statistieken Club Brugge - Gent Jupiler Pro League 2018/2019 Club Brugge - Gent wedden Club Brugge - Gent gokken Club Brugge - Gent Unibet