Nabeschouwing Kortrijk - Royal Excel Mouscron (1-0) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 1 december 2018 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Kortrijk het zaterdag 1 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Royal Excel Mouscron. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Royal Excel Mouscron live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Royal Excel Mouscron (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Royal Excel Mouscron is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 1-0 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Kortrijk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van J. De Sart. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Kortrijk - Royal Excel Mouscron 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Royal Excel Mouscron teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. De Sart Kortrijk 1-0
23' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor M. Chibani Royal Excel Mouscron
40' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor J. De Sart Kortrijk
44' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
46' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel M. Leye voor M. Chibani Royal Excel Mouscron
51' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor J. Stojanović Kortrijk
62' Wissel Kortrijk Wissel A. Ajagun voor J. Stojanović Kortrijk
72' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel M. Vojvoda voor G. Galitsios Royal Excel Mouscron
73' Wissel Kortrijk Wissel H. Van der Bruggen voor J. De Sart Kortrijk
75' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor F. Boya Royal Excel Mouscron
89' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel A. Sarmiento voor B. Van Durmen Royal Excel Mouscron
90' Wissel Kortrijk Wissel I. Ezekiel voor T. Chevalier Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Royal Excel Mouscron
Opstellingen Kortrijk - Royal Excel Mouscron
De opstellingen van Kortrijk en Royal Excel Mouscron zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Kortrijk - Royal Excel Mouscron

Kortrijk en Royal Excel Mouscron treffen elkaar in de 17e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Royal Excel Mouscron in de Jupiler Pro League vond plaats op 16 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Royal Excel Mouscron. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Royal Excel Mouscron slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 6
Winst Royal Excel Mouscron 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 10e positie staat, terwijl we Royal Excel Mouscron terugvinden op de 14e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.