Nabeschouwing Kortrijk - Sint-Truiden (3-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 20 oktober 2018 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Kortrijk het zaterdag 20 oktober 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sint-Truiden. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Sint-Truiden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Sint-Truiden (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Sint-Truiden is onder leiding van scheidsrechter Wesley Alen geëindigd in een 3-1 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door D. Kamada, waarmee Sint-Truiden met 0-1 de leiding nam. Kortrijk kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Stojanović, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette J. Stojanović zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 83 minuten werd de voorsprong voor Kortrijk vergroot nadat Kanu de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Kortrijk.

LIVE Kortrijk - Sint-Truiden 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Sint-Truiden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt D. Kamada met assist van A. De Sart Sint-Truiden 0-1
24' Wissel Sint-Truiden Wissel I. Sankhon voor C. De Norre Sint-Truiden
25' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. Stojanović met assist van K. DHaene Kortrijk 1-1
30' Wissel Kortrijk Wissel L. Azouni voor B. Hines-Ike Kortrijk
46' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. Stojanović Kortrijk 2-1
59' Wissel Sint-Truiden Wissel E. Acolatse voor I. Sankhon Sint-Truiden
66' Wissel Kortrijk Wissel C. Charisis voor J. Stojanović Kortrijk
71' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor J. De Sart Kortrijk
77' Wissel Kortrijk Wissel Kanu voor F. Avenatti Kortrijk
83' Doelpunt Kortrijk Doelpunt Kanu Kortrijk 3-1
84' Wissel Sint-Truiden Wissel A. De Bruyn voor A. De Sart Sint-Truiden
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Sint-Truiden
Opstellingen Kortrijk - Sint-Truiden
De opstellingen van Kortrijk en Sint-Truiden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sint-Truiden zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Marc Brys
Voorbeschouwing Kortrijk - Sint-Truiden

Kortrijk en Sint-Truiden treffen elkaar in de 11e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wesley Alen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Sint-Truiden in de Jupiler Pro League vond plaats op 3 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Sint-Truiden slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 7
Winst Sint-Truiden 6
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 11e positie staat, terwijl we Sint-Truiden terugvinden op de 6e plaats.