Nabeschouwing Kortrijk - Standard Luik (0-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zondag 11 november 2018 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Kortrijk het zondag 11 november 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Standard Luik (0-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Wesley Alen geëindigd in een 0-2 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Standard Liège kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van M. Lestienne. Een penalty zorgde er later in de 76e minuut voor dat Standard Liège via P. MPoku op 0-2 kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Standard Luik.

LIVE Kortrijk - Standard Luik 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Standard Liège Doelpunt M. Lestienne met assist van S. Bastien Standard Liège 0-1
27' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Azouni Kortrijk
28' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Carcela Standard Liège
34' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Luyindama Standard Liège
41' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor H. Van der Bruggen Kortrijk
46' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor P. MPoku Standard Liège
46' Wissel Kortrijk Wissel C. Lepoint voor G. Kagelmacher Kortrijk
46' Wissel Standard Liège Wissel U. Agbo voor G. Cimirot Standard Liège
49' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor S. Bastien Standard Liège
65' Wissel Kortrijk Wissel F. Avenatti voor J. Stojanović Kortrijk
68' Wissel Standard Liège Wissel M. Djenepo voor M. Lestienne Standard Liège
75' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor K. DHaene Kortrijk
76' Penalty Standard Liège Penalty P. MPoku Standard Liège 0-2
83' Wissel Standard Liège Wissel R. Marin voor P. MPoku Standard Liège
85' Wissel Kortrijk Wissel I. Ezekiel voor H. Van der Bruggen Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Standard Luik
Opstellingen Kortrijk - Standard Luik
De opstellingen van Kortrijk en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Kortrijk - Standard Luik

Kortrijk en Standard Luik treffen elkaar in de 15e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wesley Alen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Standard Luik in de Jupiler Pro League vond plaats op 27 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Standard Luik favoriet. 13 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Kortrijk. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 9
Winst Standard Luik 13
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 12e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 8e plaats.