Nabeschouwing KV Oostende - Kortrijk (1-2) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 24 november 2018 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt KV Oostende het zaterdag 24 november 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in DIaz Arena in Oostende.

Via de KV Oostende - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing KV Oostende - Kortrijk (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen KV Oostende en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een 1-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 18 minuten. R. Zivkovic maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee KV Oostende vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Kortrijk kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Avenatti, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette I. Mboyo zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lothar D'hondt, waardoor Kortrijk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE KV Oostende - Kortrijk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd KV Oostende - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Penalty KV Oostende Penalty R. Zivkovic KV Oostende 1-0
26' Doelpunt Kortrijk Doelpunt F. Avenatti met assist van A. Batsula Kortrijk 1-1
56' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Mboyo met assist van J. Stojanović Kortrijk 1-2
56' Gele kaart KV Oostende Gele kaart voor W. Faes KV Oostende
59' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor F. Avenatti Kortrijk
60' Wissel KV Oostende Wissel F. Sakala voor G. Milović KV Oostende
66' Wissel Kortrijk Wissel I. Ouali voor I. Mboyo Kortrijk
66' Wissel KV Oostende Wissel J. Bataille voor B. Capon KV Oostende
73' Wissel Kortrijk Wissel Kanu voor J. Stojanović Kortrijk
82' Wissel KV Oostende Wissel S. Guri voor S. Coopman KV Oostende
85' Wissel Kortrijk Wissel C. Charisis voor T. Chevalier Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting KV Oostende - Kortrijk
Opstellingen KV Oostende - Kortrijk
De opstellingen van KV Oostende en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing KV Oostende - Kortrijk

KV Oostende en Kortrijk treffen elkaar in de 16e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lothar D'hondt en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen KV Oostende en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 18 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor KV Oostende. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is KV Oostende favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst KV Oostende 6
Winst Kortrijk 3
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel KV Oostende op een 10e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 12e plaats.