Nabeschouwing Sint-Truiden - Genk (2-3) || Jupiler Pro League 2018/2019

Vrijdag 18 januari 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Sint-Truiden het vrijdag 18 januari 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stayen (Sint-Truiden (St.-Trond)) in St.-Trond.

Via de Sint-Truiden - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sint-Truiden - Genk (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sint-Truiden en Genk is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-3 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sint-Truiden kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van J. Botaka. Genk kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Samatta, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 71e minuut zette Y. Boli zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sint-Truiden de leiding in de wedstrijd nam.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat L. Trossard de 2-2 maakte voor Genk. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Genk dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. NDongala de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lawrence Visser en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Genk.

LIVE Sint-Truiden - Genk 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sint-Truiden - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt J. Botaka Sint-Truiden 1-0
29' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samatta met assist van D. NDongala Genk 1-1
31' Gele kaart Genk Gele kaart voor R. Malinovskiy Genk
50' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Berge Genk
71' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Y. Boli Sint-Truiden 2-1
75' Doelpunt Genk Doelpunt L. Trossard met assist van M. Samatta Genk 2-2
77' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Dewaest Genk
81' Doelpunt Genk Doelpunt D. NDongala met assist van L. Trossard Genk 2-3
82' Gele kaart Genk Gele kaart voor Pozuelo Genk
84' Wissel Sint-Truiden Wissel W. Janssens voor T. Sekine Sint-Truiden
85' Wissel Genk Wissel B. Heynen voor Pozuelo Genk
90' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor Pol García Sint-Truiden
92' Wissel Genk Wissel Z. Gano voor M. Samatta Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Sint-Truiden - Genk
Opstellingen Sint-Truiden - Genk
De opstellingen van Sint-Truiden en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sint-Truiden gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.