Nabeschouwing Standard Luik - KV Oostende (3-1) || Jupiler Pro League 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Standard Luik het zaterdag 22 december 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen KV Oostende. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - KV Oostende live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - KV Oostende (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en KV Oostende is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 3-1 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Standard Liège kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van M. Djenepo. Standard Liège vergrootte in de 12e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Marin op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 23e minuut volgde een derde treffer van Standard Liège, waarmee Z. Vanheusden zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 92 minuten deed I. Boonen iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van KV Oostende werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor KV Oostende echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Standard Luik.

LIVE Standard Luik - KV Oostende 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - KV Oostende teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Standard Liège Doelpunt M. Djenepo met assist van G. Ochoa Standard Liège 1-0
12' Doelpunt Standard Liège Doelpunt R. Marin met assist van K. Laifis Standard Liège 2-0
20' Wissel KV Oostende Wissel F. Marquet voor A. Nkaka KV Oostende
23' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Z. Vanheusden met assist van M. Carcela Standard Liège 3-0
43' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor P. MPoku Standard Liège
46' Wissel KV Oostende Wissel F. Sakala voor R. Zivkovic KV Oostende
51' Wissel Standard Liège Wissel L. Cavanda voor C. Fai Standard Liège
56' Gele kaart KV Oostende Gele kaart voor K. Vandendriessche KV Oostende
70' Wissel KV Oostende Wissel J. Vanlerberghe voor N. Lombaerts KV Oostende
73' Wissel Standard Liège Wissel Orlando Sá voor M. Carcela Standard Liège
80' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Luyindama Standard Liège
87' Wissel Standard Liège Wissel M. Lestienne voor R. Emond Standard Liège
92' Doelpunt KV Oostende Doelpunt I. Boonen KV Oostende 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - KV Oostende
Opstellingen Standard Luik - KV Oostende
De opstellingen van Standard Luik en KV Oostende zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en KV Oostende zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Standard Luik - KV Oostende

Standard Luik en KV Oostende treffen elkaar in de 20e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nathan Verboomen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Standard Luik en KV Oostende in de Jupiler Pro League vond plaats op 30 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Standard Luik. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is KV Oostende favoriet. 5 keer wist de ploeg van Standard Luik te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Standard Luik. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Standard Luik 4
Winst KV Oostende 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 8e positie staat, terwijl we KV Oostende terugvinden op de 12e plaats.