Nabeschouwing Zulte-Waregem - Club Brugge (2-5) || Jupiler Pro League 2018/2019

Vrijdag 31 augustus 2018 - 20:30 uur



In de Jupiler Pro League 2018/2019 neemt Zulte-Waregem het vrijdag 31 augustus 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Club Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in Elindus Arena in Waregem.

Via de Zulte-Waregem - Club Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zulte-Waregem - Club Brugge (2-5)

Het Jupiler Pro League duel tussen Zulte-Waregem en Club Brugge is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 2-5 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van F. Tardieu zette Club Brugge op een 0-1 voorsprong in de 3e minuut van de wedstrijd. Een penalty zorgde er later in de 26e minuut voor dat Club Brugge via K. Rezaei op 0-2 kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van Club Brugge, waarmee E. Dennis zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Club Brugge geen gas terug, waardoor in de 50e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van A. Groeneveld. Na 81 minuten wist Zulte-Waregem eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van T. Buffel bracht het de achterstand terug tot 1-4. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 90e minuut was het T. Bongonda van Zulte-Waregem wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Club Brugge mocht M. Rits in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nicolas Laforge bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Club Brugge.

Wedstrijdstatistieken Zulte-Waregem - Club Brugge
Goals
2
5
Balbezit
47%
53%
Gele kaarten
5
1
Schoten totaal
14
14
Schoten op doel
8
9
Aanvallen
109
85
Gevaarlijke aanvallen
76
65
Overtredingen
16
14
Buitenspel
2
3
Corners
2
6
Wissels
1
3
LIVE Zulte-Waregem - Club Brugge 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zulte-Waregem - Club Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
3' Eigen doelpunt Club Brugge Eigen doelpunt F. Tardieu Club Brugge 0-1
21' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor M. Bürki Zulte-Waregem
25' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor C. Bedia Zulte-Waregem
26' Penalty Club Brugge Penalty K. Rezaei Club Brugge 0-2
37' Doelpunt Club Brugge Doelpunt E. Dennis met assist van H. Vanaken Club Brugge 0-3
44' Wissel Club Brugge Wissel D. Cools voor E. Dennis Club Brugge
50' Doelpunt Club Brugge Doelpunt A. Groeneveld Club Brugge 0-4
57' Wissel Zulte-Waregem Wissel T. Bongonda voor M. Bürki Zulte-Waregem
64' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor M. Mitrović Club Brugge
66' Wissel Club Brugge Wissel S. Schrijvers voor K. Rezaei Club Brugge
71' Wissel Club Brugge Wissel S. Amrabat voor R. Vormer Club Brugge
81' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt T. Buffel Zulte-Waregem 1-4
85' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor H. Faik Zulte-Waregem
90' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt T. Bongonda Zulte-Waregem 2-4
91' Doelpunt Club Brugge Doelpunt M. Rits Club Brugge 2-5
92' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor S. Walsh Zulte-Waregem
Video hoogtepunten en samenvatting Zulte-Waregem - Club Brugge
Opstellingen Zulte-Waregem - Club Brugge
De opstellingen van Zulte-Waregem en Club Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zulte-Waregem gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Club Brugge zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Francky Dury
Basiselftal Zulte-Waregem
# Speler Pos.
1 Sammy Bossut K
2 Davy De fauw V
14 Sandy Walsh V
3 Marvin Baudry V
18 Erdin Demir V
23 Marco Bürki V
22 Florian Tardieu M
8 Hicham Faik M
12 Chris Vianney Bedia A
19 Mamadou Sylla Diallo A
9 Hamdi Harbaoui A
Formatie 3-5-2
Coach Ivan Leko
Wissels Club Brugge
# Speler Pos.
22 Ethan Horvath K
35 Saulo Decarli V
21 Dion Cools V
44 Brandon Mechele V
6 Sofyan Amrabat M
16 Siebe Schrijvers A
11 Krepin Diatta A
80 Lois Openda A
9 Jelle Vossen A
Voorbeschouwing Zulte-Waregem - Club Brugge

Zulte-Waregem en Club Brugge treffen elkaar in de 6e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zulte-Waregem en Club Brugge in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 november 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Club Brugge favoriet. 19 keer wist de ploeg van Zulte-Waregem te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Zulte-Waregem. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Zulte-Waregem 9
Winst Club Brugge 19
Gelijkspel 7
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zulte-Waregem op een 9e positie staat, terwijl we Club Brugge terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Zulte-Waregem - Club Brugge Opstelling Zulte-Waregem Opstelling Club Brugge Live Zulte-Waregem - Club Brugge Live Zulte-Waregem - Club Brugge kijken Zulte-Waregem - Club Brugge kijken Live Zulte-Waregem - Club Brugge stream Zulte-Waregem - Club Brugge Fox Sports Nabeschouwing Zulte-Waregem - Club Brugge Uitslag Zulte-Waregem - Club Brugge Statistieken Zulte-Waregem - Club Brugge Jupiler Pro League 2018/2019 Zulte-Waregem - Club Brugge wedden Zulte-Waregem - Club Brugge gokken Zulte-Waregem - Club Brugge Unibet