Nabeschouwing Anderlecht - Gent (3-3) || Jupiler Pro League 2019/2020

Donderdag 31 oktober 2019 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Anderlecht het donderdag 31 oktober 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Lotto Park in Brussels.

Via de Anderlecht - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anderlecht - Gent (3-3)

De Jupiler Pro League 2019/2020 wedstrijd tussen Anderlecht en Gent geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Y. Verschaeren, waarmee Anderlecht met 1-0 de leiding nam. Gent kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Depoitre, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Anderlecht vervolgens op 2-1. Het was K. Roofe die vanaf 11 meter wist te scoren in de 68e minuut.

Na 70 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat K. Roofe de 3-1 wist te scoren. Gent kreeg een penalty toegewezen in de 84e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond R. Yaremchuk die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-1 tussenstand op het scorebord bleef staan. Gent verkleinde in de 84e minuut de achterstand doordat R. Yaremchuk de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de stand tussen beide ploegen toch weer gelijk getrokken, nadat I. Plastun Gent weer op 3-3 zette in de 94e minuut.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bram Van Driessche bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Anderlecht - Gent 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anderlecht - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Y. Verschaeren met assist van E. Cobbaut Anderlecht 1-0
24' Doelpunt Gent Doelpunt L. Depoitre met assist van V. Odjidja-Ofoe Gent 1-1
57' Gele kaart Gent Gele kaart voor L. Depoitre Gent
61' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor J. David Gent
68' Penalty Anderlecht Penalty K. Roofe Anderlecht 2-1
69' Wissel Gent Wissel A. Castro-Montes voor M. Lustig Gent
70' Doelpunt Anderlecht Doelpunt K. Roofe Anderlecht 3-1
72' Wissel Gent Wissel J. Dompe voor B. Dejaegere Gent
76' Wissel Anderlecht Wissel P. Zulj voor M. Vlap Anderlecht
78' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor A. Lokonga Anderlecht
84' Penalty gemist Gent Penalty gemist R. Yaremchuk Gent
84' Doelpunt Gent Doelpunt R. Yaremchuk Gent 3-2
85' Wissel Anderlecht Wissel J. Doku voor A. Saelemaekers Anderlecht
86' Gele kaart Gent Gele kaart voor I. Plastun Gent
94' Doelpunt Gent Doelpunt I. Plastun met assist van J. Dompe Gent 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Anderlecht - Gent
Opstellingen Anderlecht - Gent
De opstellingen van Anderlecht en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anderlecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Gent zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Anderlecht - Gent

Anderlecht en Gent treffen elkaar in de 13e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anderlecht en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 19 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide ploegen is Anderlecht favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Gent slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Anderlecht 20
Winst Gent 8
Gelijkspel 13
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Anderlecht op een 12e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 4e plaats.