Nabeschouwing AS Eupen - Gent (2-3) || Jupiler Pro League 2019/2020

Vrijdag 14 februari 2020 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt AS Eupen het vrijdag 14 februari 2020 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion am Kehrweg in Eupen.

Via de AS Eupen - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AS Eupen - Gent (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen AS Eupen en Gent is geëindigd in een 2-3 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Gent kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van J. David. AS Eupen kwam in de 7e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Prevljak, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 12e minuut zette J. David zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

Na 19 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Miličević de 2-2 maakte voor AS Eupen. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Gent dat in de 84e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Castro-Montes de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Gent.

LIVE AS Eupen - Gent 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AS Eupen - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Gent Doelpunt J. David Gent 0-1
7' Doelpunt AS Eupen Doelpunt S. Prevljak met assist van D. Miličević AS Eupen 1-1
12' Doelpunt Gent Doelpunt J. David met assist van R. Bezus Gent 1-2
19' Doelpunt AS Eupen Doelpunt D. Miličević AS Eupen 2-2
59' Wissel Gent Wissel A. Niangbo voor E. Owusu Gent
68' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor G. Kvilitaia Gent
69' Wissel AS Eupen Wissel E. Sowah Adjei voor S. Gnaka AS Eupen
75' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor K. Musona AS Eupen
76' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor O. Ebrahimi AS Eupen
77' Wissel Gent Wissel B. Dejaegere voor R. Bezus Gent
80' Wissel AS Eupen Wissel Jon Bautista voor D. Miličević AS Eupen
84' Doelpunt Gent Doelpunt A. Castro-Montes met assist van G. Chakvetadze Gent 2-3
85' Gele kaart Gent Gele kaart voor V. Odjidja-Ofoe Gent
85' Wissel AS Eupen Wissel J. Bolingi voor S. Prevljak AS Eupen
91' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Jordi Amat AS Eupen
Video hoogtepunten en samenvatting AS Eupen - Gent
Opstellingen AS Eupen - Gent
De opstellingen van AS Eupen en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AS Eupen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Gent zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Beñat San José Gil
Coach Jess Thorup
Voorbeschouwing AS Eupen - Gent

AS Eupen en Gent treffen elkaar in de 26e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen AS Eupen en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 4 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is Gent favoriet. 6 keer wist de ploeg van AS Eupen te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor AS Eupen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AS Eupen 2
Winst Gent 6
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AS Eupen op een 13e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 2e plaats.