Nabeschouwing Cercle Brugge - Genk (1-2) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zaterdag 7 december 2019 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Cercle Brugge het zaterdag 7 december 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Genk (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Cercle Brugge en Genk is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 1-2 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door J. Ito, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Cercle Brugge kwam in de 65e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Somers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 70e minuut zette S. Berge zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Genk de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nathan Verboomen, waardoor Genk dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Cercle Brugge - Genk 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Wissel Cercle Brugge Wissel L. Foster voor A. Gory Cercle Brugge
19' Wissel Cercle Brugge Wissel L. Coulibaly voor J. Omolo Cercle Brugge
34' Doelpunt Genk Doelpunt J. Ito met assist van N. Borges Genk 0-1
52' Gele kaart Genk Gele kaart voor N. Borges Genk
57' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Maehle Genk
60' Wissel Cercle Brugge Wissel R. K. NGuessan voor J. Panzo Cercle Brugge
61' Wissel Genk Wissel T. Bongonda voor P. Onuachu Genk
65' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt T. Somers met assist van L. Foster Cercle Brugge 1-1
67' Wissel Genk Wissel J. Paintsil voor D. Ndongala Genk
70' Doelpunt Genk Doelpunt S. Berge Genk 1-2
71' Wissel Genk Wissel C. De Norre voor N. Borges Genk
84' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Berge Genk
86' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor C. Dekuyper Cercle Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - Genk
Opstellingen Cercle Brugge - Genk
De opstellingen van Cercle Brugge en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cercle Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genk zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Cercle Brugge - Genk

Cercle Brugge en Genk treffen elkaar in de 18e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nathan Verboomen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 13 keer wist de ploeg van Cercle Brugge te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Cercle Brugge. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cercle Brugge 6
Winst Genk 13
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cercle Brugge op een 16e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 9e plaats.