Nabeschouwing Club Brugge - Gent (4-0) || Jupiler Pro League 2019/2020

Zondag 6 oktober 2019 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2019/2020 neemt Club Brugge het zondag 6 oktober 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Gent (4-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Gent is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 4-0 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door H. Vanaken, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. Club Brugge vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Diatta op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Club Brugge, waarmee E. Dennis zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Club Brugge in de 92e minuut, nadat M. Diagne de 4-0 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Club Brugge.

LIVE Club Brugge - Gent 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Club Brugge Doelpunt H. Vanaken met assist van K. Diatta Club Brugge 1-0
28' Doelpunt Club Brugge Doelpunt K. Diatta Club Brugge 2-0
33' Gele kaart Gent Gele kaart voor R. Yaremchuk Gent
35' Gele kaart Gent Gele kaart voor J. David Gent
41' Wissel Club Brugge Wissel S. Schrijvers voor P. Tau Club Brugge
51' Doelpunt Club Brugge Doelpunt E. Dennis Club Brugge 3-0
53' Wissel Gent Wissel L. Depoitre voor B. Dejaegere Gent
63' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor C. Mata Club Brugge
69' Wissel Club Brugge Wissel D. Okereke voor E. Dennis Club Brugge
71' Wissel Gent Wissel Y. Kubo voor S. Kums Gent
79' Wissel Club Brugge Wissel M. Diagne voor R. Vormer Club Brugge
80' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor D. Okereke Club Brugge
86' Wissel Gent Wissel J. Dompe voor R. Yaremchuk Gent
88' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor S. Schrijvers Club Brugge
89' Gele kaart Gent Gele kaart voor N. Asare Gent
92' Doelpunt Club Brugge Doelpunt M. Diagne Club Brugge 4-0
93' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor M. Diagne Club Brugge
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Gent
Opstellingen Club Brugge - Gent
De opstellingen van Club Brugge en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-1-2-3 formatie en Gent zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 4-1-2-3
Coach Philippe Clement
Formatie 5-3-2
Coach Jess Thorup
Voorbeschouwing Club Brugge - Gent

Club Brugge en Gent treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 5 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 42 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Gent slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 18
Winst Gent 12
Gelijkspel 12
Totaal 42

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 1e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 3e plaats.